Prăjitura Snickers, desertul delicios de Crăciun

1 72514 original jpg jpeg

Prăjitura Snickers este delicioasă, deoarece are o combinaţie de mai multe blaturi, cremă de caramel, alune, toate fiind acoperite cu un strat generos de ciocolată neagră. În plus, este uşor de preparat, şi este desertul perfect pentru Crăciun.

Ingrediente:Pentru blatul de nucă:

-8 albuşuri

-8 linguri de zahăr

-1 esenţă vanilie

-60 de grame de

-250 grame de nucă măcinată

-o linguriţă rasă de praf de copt

-o linguriţă de sare

Pentru glazura de ciocolată albă:

-250 de grame de ciocolată albă

-2 linguri de ulei

Pentru crema de caramel:

-150 de grame de zahăr,pe care-l topeşti

-8 gălbenuşuri

-200 de grame de unt

-200 de grame de alune prăjite

Pentru glazura de ciocolată neagră:

-250 de grame de ciocolată neagră

-2 linguri de ulei

Citeşte şi:Cea mai delicioasă plăcintă crocantă cu dovleac

Mod de preparare:

:Se bat albuşurile spumă cu sare,adăugând treptat zahărul până ce acesta se topeşte. Peste spumă se toarnă nuca măcinată amestecată cu făina şi praful de copt. Cu ajutorul unui tel încorporezi toate ingredientele. Tapetezi tava cu unt şi pui hârtie de copt,apoi torni compoziţia,pe care o pui la cuptor,la foc mic. Laşi blatul la copt 30 de minute.

Topeşti ciocolata la Bain-Marie împreună cu uleiul. O torni peste blatul răcit complet. Dai tava la frigider pentru cel puţin jumătate de oră până ce stratul de ciocolată s-a întărit.

Pui cele 8 linguri de zahar la topit,amestecând mereu astfel încât să nu se ardă şi să devină amar. Adaugi untul şi le laşi la foc mic până se încorporează complet. Amesteci cele 4 linguri de

rămase cu gălbenuşurile şi le torni peste amestecul de zahăr şi unt. După care,adaugi alunele prăjte. Laşi compoziţia să fiarbă la foc mic până ce crema începe să se îngroaşe. Se dă la răcit,apoi se toarnă peste glazura de ciocolată albă.

La final adaugi glazura de ciocolată neagră,care se prepară la fel ca cea albă,şi se toarnă peste caramel. Laşi să se răcească prăjitura,după care poate fi tăiată (lama cuţitului trebuie încălzită înainte).

Sursă foto:www.bucataras.ro