Prăjitura Snickers, desertul delicios de Crăciun

1 72514 original jpg jpeg

Prăjitura Snickers este delicioasă, deoarece are o combinaţie de mai multe blaturi, cremă de caramel, alune, toate fiind acoperite cu un strat generos de ciocolată neagră. În plus, este uşor de preparat, şi este desertul perfect pentru Crăciun.

Ingrediente:Pentru blatul de nucă:

-8 albuşuri

-8 linguri de zahăr

-1 esenţă vanilie

-60 de grame de

-250 grame de nucă măcinată

-o linguriţă rasă de praf de copt

-o linguriţă de sare

Pentru glazura de ciocolată albă:

-250 de grame de ciocolată albă

-2 linguri de ulei

Pentru crema de caramel:

-150 de grame de zahăr,pe care-l topeşti

-8 gălbenuşuri

-200 de grame de unt

-200 de grame de alune prăjite

Pentru glazura de ciocolată neagră:

-250 de grame de ciocolată neagră

-2 linguri de ulei

Citeşte şi:Cea mai delicioasă plăcintă crocantă cu dovleac

Mod de preparare:

:Se bat albuşurile spumă cu sare,adăugând treptat zahărul până ce acesta se topeşte. Peste spumă se toarnă nuca măcinată amestecată cu făina şi praful de copt. Cu ajutorul unui tel încorporezi toate ingredientele. Tapetezi tava cu unt şi pui hârtie de copt,apoi torni compoziţia,pe care o pui la cuptor,la foc mic. Laşi blatul la copt 30 de minute.

Topeşti ciocolata la Bain-Marie împreună cu uleiul. O torni peste blatul răcit complet. Dai tava la frigider pentru cel puţin jumătate de oră până ce stratul de ciocolată s-a întărit.

Pui cele 8 linguri de zahar la topit,amestecând mereu astfel încât să nu se ardă şi să devină amar. Adaugi untul şi le laşi la foc mic până se încorporează complet. Amesteci cele 4 linguri de

rămase cu gălbenuşurile şi le torni peste amestecul de zahăr şi unt. După care,adaugi alunele prăjte. Laşi compoziţia să fiarbă la foc mic până ce crema începe să se îngroaşe. Se dă la răcit,apoi se toarnă peste glazura de ciocolată albă.

La final adaugi glazura de ciocolată neagră,care se prepară la fel ca cea albă,şi se toarnă peste caramel. Laşi să se răcească prăjitura,după care poate fi tăiată (lama cuţitului trebuie încălzită înainte).

Sursă foto:www.bucataras.ro



Recente

Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg