Lintea îţi dă un plus de proteine şi fier în post. Vezi câtă este indicat să mănânci zilnic!

Lintea şi-a câștigat popularitatea ca înlocuitor al cărnii şi al altor surse de proteine îndeosebi datorită preţului accesibil. Această leguminoasă, lipsită de gluten, este bogată în vitamine, minerale și fibre, care nu are grăsimile sau colesterolul pe care le conţine carnea. Pentru o cină rapidă și hrănitoare, o supă de linte este perfectă, îndeosebi dacă ţii post.

image

Lintea este o alternativă perfectă la sursele clasice de proteine: carne, ouă, lactate şi brânzeturi. Mai mult decât a fi o sursă bună de proteine şi fier, lintea este eficientă şi în reducerea riscului de cancer de colon, după cum indică specialiştii de la Clinica Cleveland, din SUA. Leguminoasele în general, conțin o gamă largă de fibre, care hrănesc bacteriile benefice ale colonului.

Îţi  aduce un plus de fier şi potasiu

Persoanele vegetariene sau care ţin post ar trebui să-și completeze dieta zilnică cu diferite tipuri de leguminoase. Lintea este o opțiune excelentă datorită conținutului de fier, potasiu și proteine. Aceasta conține şi acid folic care poate susţine o sarcină sănătoasă pentru mamă și copil. Lintea conține fibre insolubile care reglează motilitatea intestinală, în caz de diaree.

Atenţie!

Consumul excesiv de linte poate provoca simptome digestive neplăcute, cum ar fi balonarea și flatulența.

Ce cantitate este recomandată

Lintea este clasificată ca leguminoasă. O porție de linte nefiertă reprezintă aproximativ un sfert de cană. Consumul unei astfel de porții de linte pe zi este suficient pentru a avea efectele benefice pe care ţi le poate oferi. O ceașcă de linte conține 6,5 miligrame de fier, ceea ce reprezintă aproximativ o treime din cantitatea de care ai nevoie pe zi. Fierul este foarte important pentru a menține pomparea oxigenului în corpul tău.

Te-ar mai putea interesa: Ce mănânci în zilele de post - supa cremă de linte roşie, un deliciu

Care sunt tipurile de linte?

Asemănător mazărei şi fasolei, lintea creşte în păstăi. Cele mai comune tipuri sunt lintea brună, verde (cu gust de nuci, deosebit de bună în salate), lintea roșie şi neagră sau Beluga. Cea roşie se găteşte cel mai repede, este dulce şi se poate folosi în piureuri.

Normalizează tensiunea arterială

Potasiul pe care-l conferă lintea ajută la contracararea efectelor negative ale sării care poate duce la hipertensiune arterială. O jumătate de cană de linte roșie gătită conține circa 270 de miligrame de potasiu.

Vezi şi: Dieta cu linte: slăbeşti uşor 7 kilograme în 7 zile

Pont

Lintea are un conținut scăzut de aminoacizi esențiali, de aceea ar fi ideal s-o combini cu cereale integrale pentru a-ţi echilibra dieta.

FOTO: Pixabay



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg