Reteţă de musaca. Găteşte musaca grecească, aromată acasă la tine!

Unul dintre cele mai populare feluri de mâncare tradiţională din Grecia este, cu siguranţă, musacaua. Nu există tavernă care să nu servească acest preparat. Până să-l savurezi în vacanţe, îţi oferim reţeta pentru a te bucura de acest deliciu în propria casă.

image

Musacaua este un preparat tradițional grecesc, făcut cu vinete și carne tocată, completate cu un sos bechamel delicios de cremos. Originile acestui fel de mâncare emblematic pot fi urmărite încă din cele mai vechi timpuri. A fost menționat pentru prima dată într-o carte de bucate bizantină din secolul al X-lea.

De-a lungul secolelor, musacaua a devenit parte integrantă a culturii grecești, iar popularitatea sa s-a răspândit în toată Europa și nu numai. Acest fel de mâncare clasic combină straturi de vinete, cartofi și carne tocată cu sos bechamel și brânză. Combinația are ca rezultat o masă bogată și aromată, care este perfectă pentru prânz sau cină.

Ingrediente necesare pentru patru porţii

Pentru umplutură:

700 g carne de vită sau de miel, tocată

3 căței de usturoi

1 ceapă

30 ml ulei

100 ml vin roșu, sec

400 g roșii pasate

50 ml pastă de tomate

2 frunze de dafin

oregano

sare

piper

1 kg vinete, medii

100 g parmezan

Pentru sosul Bechamel:

60 g unt

60 g făină

600 ml lapte

nucșoară, opțional

sare

piper

Te-ar mai putea interesa: Salată grecească, cea mai sănătoasă reţetă

Cum să faci musaca grecească

Tai vinetele felii de aproximativ cinci milimetri grosime și le sărezi pe ambele părți. Le lași aproximativ o jumătate de oră, să iasă amăreala, apoi le ștergi cu prosoape de hârtie.

Între timp, cureți ceapa, o toci și o călești în ulei până devine sticloasă. Adaugi carnea și amesteci bine pentru a o fărâmița. Pui frunzele de dafin și lași să fiarbă până scade apa lăsată, apoi torni apă caldă cât să o acoperi.

După ce s-a pătruns carnea, torni vinul și adaugi roșiile pasate, combinate cu pasta de tomate. Condimentezi cu sare, piper, oregano, adaugi cățeii de usturoi și lași să fiarbă, tigaia fiind acoperită, până se îngroașă sosul.

Pentru Bechamel, topești untul într-o tigaie, adaugi făina și amesteci energic. Torni laptele încet și amesteci pentru a nu se forma cocoloașe. Continui să amesteci până se îngroașă sosul, apoi dai îl deoparte și-l condimentezi cu sare, piper și nucșoară, după gust.

Vezi și: Prăjitură grecească cu lapte

Ungi o tavă dreptunghiulară cu puțin ulei, așezi un strat de vinete, apoi stratul de carne, parmezanul, din nou vinete, sosul Bechamel și un strat de felii de vinete. Dai musacaua la cuptor, la 240 °C, aproximativ 30 de minute, până se pătrund și se rumenesc vinetele.

FOTO: Shutterstock



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg