Reţetă în paşi în stil asiatic. Pui Teriyaki

Îţi oferim o rețetă simplă și ușoară de pui Teriyaki pentru acele zile în care nu ai prea mult timp pentru gătit. Nu e de mirare că puiul Teriyaki este una dintre cele mai populare rețete de pui din lume!

image

Această rețetă de pui Teriyaki va deveni rapid favorita ta! Ai nevoie doar de o singură tigaie, piept de pui şi un sos ușor și delicios de aromat. Are acel gust specific preparatelor din Asia, dar este gata mai repede decât îţi ia s-o comanzi la un restaurant.

Mai rapid decât mâncarea la pachet, puiul rumenit, cu sos Teriyaki și broccoli nu necesită prea multe ingrediente. Denumirea preparatului, Teriyaki, derivă din cuvintele „teri”, care înseamnă strălucire, și „yaki”, friptură. Într-adevăr, preparatul străluceşte datorită puiului caramelizat făcut la tigaie sau la grătar, cu sos Teriyaki dulce și sărat totodată.

Ingrediente pentru trei porţii

750 g piept de pui dezosat 

100 ml sos de soia, mai puțin sărat 

20 ml oțet de mere 

20 ml ulei 

50 ml apă 

1 cățel de usturoi 

50 g zahăr brun 

ghimbir proaspăt 

10 g amidon de porumb 

1 ardei 

150 g broccoli 

Te-ar mai putea interesa: 5 moduri în care poţi găti un pui întreg savuros

Mod de preparare

Pas 1

image

Tai pieptul de pui cubulețe. Încingi uleiul în tigaie, adaugi cubulețele de carne și amesteci până se rumenesc ușor pe toate părțile. 

Pas 2

image

Combini sosul de soia cu oțetul de mere, apa, zahărul, amidonul, usturoiul pisat și ghimbir proaspăt ras, după gust.  

Pas 3

image

Torni compoziția peste pui și omogenizezi. Lași să fiarbă, la foc mic, până când sosul începe să se îngroașe, iar carnea s-a pătruns. 

Vezi și: Cum faci cea mai bună ciorbă de pui. Acesta este secretul!

Pas 4

image

Cureți ardeiul și tai broccoli cubulețe, pe care le speli sub un jet de apă rece. Toci legumele și le așezi în tigaie. Mai ții pe foc alte cinci minute, cât să se pătrundă ușor legumele, însă să rămână crocante. Servești puiul simplu sau cu garnitură de orez. 

FOTO: Shutterstock