Rulou de curcan umplut cu legume
Pregăteşte-le celor dragi această reţetă. Aroma legumelor, în combinaţie cu carnea uşor crocantă, îi va cuceri.
Dificultate: medie
Preparare: 1h 30'
Porţii: 4-6
Ai nevoie de
500 g piept de curcan
10 felii de bacon
1 ceapă
1 sfert de varză roşie
1 ardei gras roşu
5 ciuperci champignon
cimbru uscat, după gust
pătrunjel, opţional
sare
piper
ulei pentru gătit
Pas 1
Speli carnea, o usuci cu un prosop de hârtie, o tai pe lung, dar nu până la capăt, ci doar cât să obţii o felie. O acoperi cu o folie alimentară şi o baţi uşor cu ciocanul de şniţele. O condimentezi cu sare, piper şi cimbru, după gust, apoi aşezi feliile de bacon.
Pas 2
Speli legumele. Scoţi seminţele ardeiului şi înlături cotorul verzei. Toci ceapa mărunt şi o căleşti în uleiul încins. Când e translucidă, adaugi ardeiul gras tăiat cubuleţe şi mai ţii un minut. Urmează ciupercile tăiate felii şi varza făcută fâşii. Asezonezi după gust, cu sare şi piper. Poţi să adaugi pătrunjel.
Pas 3
După ce s-au înmuiat legumele, dai deoparte şi laşi la răcorit, apoi le aşezi cu grijă peste pieptul de curcan şi rulezi. Legi bine, cu sfoară alimentară.
Pas 4
Rumeneşti ruloul pe toate părţile şi îl aşezi într-o tavă potrivită. Peste el, torni tot uleiul în care l-ai prăjit. Îl dai la cuptorul încins în prealabil. Ţii o oră, apoi o scoţi şi, înainte de a o servi, o ţii acoperită 20-30 de minute.