Cum să faci o ciorbă delicioasă de curcan cu paste
Această rețetă ușoară de ciorbă cu paste şi carne de curcan este bogată și sănătoasă. Întreaga familie o va iubi în acest sezon rece.
A pregăti o oală mare de ciorbă de curcan este cea mai bună modalitate de a folosi şi carnea de curcan rămasă de prepararea unei fripuri. Este savuroasă și plină cu legume delicioase, hrănitoare. Familia ta va adora această masă ușoară și copioasă, pentru că nimic nu se compară pentru noi, românii, cu o ciorbă de casă.
Cum fac să nu devină moale tăițeii din supă?
Trucul pentru orice ciorbă cu paste este să nu adaugi pastele până la sfârșitul preparării, ceea ce le permite să se gătească suficient înainte de servire. O altă modalitate excelentă de a fi sigur că pastele sunt perfect fierte de fiecare dată este să le faci separat, urmând să le adaugi în ciorbă spre final.
Ingrediente pentru patru porţii
750 g piept de curcan
1 praz
1 ardei
1 păstârnac
200 ml suc de roșii
600 ml borș crud
2 roșii
75 g paste
50 g parmezan
sare
Te-ar mai putea interesa: Reţetă în paşi. Paste cu ragu de pui. Bonus: cum să consumi paste când eşti la dietă
Mod de preparare
Tai carnea de curcan bucăți și o pui la fiert în apă. După ce a dat un clocot și s-a ridicat spuma, arunci apa, speli carnea și o pui din nou la fiert în apă cu sare. O lași să clocotească, la foc mic, până când furculița începe să intre în carne.
Adaugi ardeiul și prazul tocate, torni sucul de roșii și lași să fiarbă până se pătrund ingredientele.
Vezi și: Idee pentru cină. Gnocchi cu sos de roșii
Pui, apoi, roșiile feliate, pastele și borșul încălzit. Condimentezi cu sare, după gust, și lași să clocotească încă un sfert de oră, până se fierb pastele. Servești ciorba presărată cu parmezan ras.
FOTO: Shutterstock