Reţetă de post. Supa cremă de legume îţi întăreşte imunitatea şi are efect antiinflamator

Această supă hrănitoare și cremoasă îţi sporeşte imunitatea şi te vitaminizează. Este gata în numai 30-40 de minute.

image

Cui nu-i place supa de legume, mai ales dacă este preparată dub formă de cremă? Este şi un preparat perfect pentru post, pentru că nu conţine carne. Pentru a-ţi aduce un plus de proteine, am adăugat ciuperci. Acestea sunt şi bogate în zinc şi seleniu, elemente nutritive cheie pentru menţinerea sănătăţii şi întărirea imunităţii. Mai mult, ciupercile au proprietăți antiinflamatorii, susţin sistemul nervos prin conferirea unui plus de vitamina B6, îţi dau energie.

Această supă conţine şi praz care îţi aduce un plus de flavonoide cu efect antioxidant, antiinflamator şi antidiabetic. Prazul este şi o sursă bună de magneziu care ameliorează efectele sindromului premenstrual, susţine sănătatea tiroidei, fără a creşte aportul caloric zilnic. Dacă eşti predispus la boli de inimă sau ai hipertensiune arterială, pune cât mai des praz în preparatele tale preferate, supe, mâncăruri, pentru că acesta normalizează tensiunea arterială şi nivelul colesterolului rău.

Ce ingrediente sunt necesare pentru trei porţii

40 ml ulei 

2 cartofi 

250 g praz 

3 morcovi 

1 ceapă 

300 g conopidă 

100 g porumb din conservă 

1,5 l apă 

sare 

piper 

200 g ciuperci 

pătrunjel 

Te-ar mai putea interesa: Reţeta zilei: supă-cremă de ciuperci

Mod de preparare

Încingi 20 ml ulei în tigaie și rumenești ceapa tocată. Cureți cartofii și morcovii, apoi îi tai cubulețe. Toci prazul și rupi conopida buchețele. Pui legumele peste ceapa călită și le lași două minute, amestecând constant. Torni aproximativ 1,5 l de apă, condimentezi cu sare, după gust, și lași să fiarbă până se înmoaie legumele.  

Dai deoparte, adaugi porumbul scurs și pasezi legumele cu un blender până când supa capătă o consistență cremoasă. 

Vezi și: Dieta cu supe calde. Meniu pe zile

Separat, cureți ciupercile și le tai bucăți. Le rumenești în uleiul rămas, după ce le-ai condimentat în prealabil cu sare și piper, după gust. Servești supa cu ciupercile rumenite și presărată cu pătrunjel tocat. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg