Ciorbă deasă de fasole. Află-i toate secretele de preparare corectă!

Ocoleşti preparatele cu fasole de teama unor tulburări digestive? Nu-ţi vei face griji în ce priveşte ciorba de fasole pentru care găseşti reţeta în cele de mai jos. Îţi dăm toate detaliile despre cum s-o pregăteşti pentru a-ţi aduce doar bucuria gustului său deosebit!

image

Primul pas în prepararea ciorbei de fasole este alegerea principalului ingredient: fasolea, pentru că poate conţine multe impurităţi şi unele boabe pot fi stricate. Nu trece nici peste etapa în care ţii fasolea la înmuiat câteva ore, de preferinţă din seară de dinaintea zilei în care plănuieşti să o găteşti. Astfel, fasolea uscată se va hidrata bine şi va fierbe mai uşor. Prin hidratare, va elibera substanţele care provoacă indigestie şi disconfort.

Când te pregăteşti să pui fasolea la fiert, schimbă apa în care au stat peste noapte. Schimbă de cel puţin trei ori şi apa în care fierbi fasolea, dar încearcă să păstrezi apa la aceeaşi tenperatură. În caz contrar, fierberea stagnează, iar boabele rămân nefierte. Dacă faci mâncare de fasole şi urmează să adaugi bulion sau roşii, păstrează-le pentru final, pentru că roşiile şi derivatele din roşii opresc fierberea.

Ai grijă cu ce asociezi fasolea!

Mulţi nu concep o mâncare de fasole fără cârnaţi sau afumătură. Acest obicei alimentar nu este tocmai benefic, deoarece combinaţia este indigestă şi hiperproteică. Mănâncă preparatul cu fasole simplu, cu o salată alături.

Ingrediente pentru două porţii

500 g fasole albă

1 ceapă

1 tijă de țelină

1 morcov

1 păstârnac

20 g pasta de tomate

150 g roșii pasate

300 ml borș acru

sare

piper

Te-ar mai putea interesa: De ce provoacă fasolea gaze intestinale. Care sunt cele mai „periculoase“ soiuri, cum putem reduce flatulenţa

Mod de preparare

Speli fasolea și o lași peste noapte la înmuiat. A doua zi o scurgi și o pui la fiert în apă cu sare, în care ai adaugat legumele tocate.

Vezi și: Când este fasolea la conservă un aliment mai bun decât cea uscată

Lași să fiarbă până când fasolea se înmoaie. Adaugi apoi roșiile pasate și pasta de roșii.

Torni borșul și mai condimentezi cu sare și piper, după gust. Mai lași să fiarbă alte 10 minute.

FOTO: Shutterstock



Recente

Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg