Ciorbă deasă de fasole. Află-i toate secretele de preparare corectă!

Ocoleşti preparatele cu fasole de teama unor tulburări digestive? Nu-ţi vei face griji în ce priveşte ciorba de fasole pentru care găseşti reţeta în cele de mai jos. Îţi dăm toate detaliile despre cum s-o pregăteşti pentru a-ţi aduce doar bucuria gustului său deosebit!

image

Primul pas în prepararea ciorbei de fasole este alegerea principalului ingredient: fasolea, pentru că poate conţine multe impurităţi şi unele boabe pot fi stricate. Nu trece nici peste etapa în care ţii fasolea la înmuiat câteva ore, de preferinţă din seară de dinaintea zilei în care plănuieşti să o găteşti. Astfel, fasolea uscată se va hidrata bine şi va fierbe mai uşor. Prin hidratare, va elibera substanţele care provoacă indigestie şi disconfort.

Când te pregăteşti să pui fasolea la fiert, schimbă apa în care au stat peste noapte. Schimbă de cel puţin trei ori şi apa în care fierbi fasolea, dar încearcă să păstrezi apa la aceeaşi tenperatură. În caz contrar, fierberea stagnează, iar boabele rămân nefierte. Dacă faci mâncare de fasole şi urmează să adaugi bulion sau roşii, păstrează-le pentru final, pentru că roşiile şi derivatele din roşii opresc fierberea.

Ai grijă cu ce asociezi fasolea!

Mulţi nu concep o mâncare de fasole fără cârnaţi sau afumătură. Acest obicei alimentar nu este tocmai benefic, deoarece combinaţia este indigestă şi hiperproteică. Mănâncă preparatul cu fasole simplu, cu o salată alături.

Ingrediente pentru două porţii

500 g fasole albă

1 ceapă

1 tijă de țelină

1 morcov

1 păstârnac

20 g pasta de tomate

150 g roșii pasate

300 ml borș acru

sare

piper

Te-ar mai putea interesa: De ce provoacă fasolea gaze intestinale. Care sunt cele mai „periculoase“ soiuri, cum putem reduce flatulenţa

Mod de preparare

Speli fasolea și o lași peste noapte la înmuiat. A doua zi o scurgi și o pui la fiert în apă cu sare, în care ai adaugat legumele tocate.

Vezi și: Când este fasolea la conservă un aliment mai bun decât cea uscată

Lași să fiarbă până când fasolea se înmoaie. Adaugi apoi roșiile pasate și pasta de roșii.

Torni borșul și mai condimentezi cu sare și piper, după gust. Mai lași să fiarbă alte 10 minute.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg