Ciorbă deasă de fasole. Află-i toate secretele de preparare corectă!
Ocoleşti preparatele cu fasole de teama unor tulburări digestive? Nu-ţi vei face griji în ce priveşte ciorba de fasole pentru care găseşti reţeta în cele de mai jos. Îţi dăm toate detaliile despre cum s-o pregăteşti pentru a-ţi aduce doar bucuria gustului său deosebit!

Primul pas în prepararea ciorbei de fasole este alegerea principalului ingredient: fasolea, pentru că poate conţine multe impurităţi şi unele boabe pot fi stricate. Nu trece nici peste etapa în care ţii fasolea la înmuiat câteva ore, de preferinţă din seară de dinaintea zilei în care plănuieşti să o găteşti. Astfel, fasolea uscată se va hidrata bine şi va fierbe mai uşor. Prin hidratare, va elibera substanţele care provoacă indigestie şi disconfort.
Când te pregăteşti să pui fasolea la fiert, schimbă apa în care au stat peste noapte. Schimbă de cel puţin trei ori şi apa în care fierbi fasolea, dar încearcă să păstrezi apa la aceeaşi tenperatură. În caz contrar, fierberea stagnează, iar boabele rămân nefierte. Dacă faci mâncare de fasole şi urmează să adaugi bulion sau roşii, păstrează-le pentru final, pentru că roşiile şi derivatele din roşii opresc fierberea.
Ai grijă cu ce asociezi fasolea!
Mulţi nu concep o mâncare de fasole fără cârnaţi sau afumătură. Acest obicei alimentar nu este tocmai benefic, deoarece combinaţia este indigestă şi hiperproteică. Mănâncă preparatul cu fasole simplu, cu o salată alături.
Ingrediente pentru două porţii
500 g fasole albă
1 ceapă
1 tijă de țelină
1 morcov
1 păstârnac
20 g pasta de tomate
150 g roșii pasate
300 ml borș acru
sare
piper
Te-ar mai putea interesa: De ce provoacă fasolea gaze intestinale. Care sunt cele mai „periculoase“ soiuri, cum putem reduce flatulenţa
Mod de preparare
Speli fasolea și o lași peste noapte la înmuiat. A doua zi o scurgi și o pui la fiert în apă cu sare, în care ai adaugat legumele tocate.
Vezi și: Când este fasolea la conservă un aliment mai bun decât cea uscată
Lași să fiarbă până când fasolea se înmoaie. Adaugi apoi roșiile pasate și pasta de roșii.
Torni borșul și mai condimentezi cu sare și piper, după gust. Mai lași să fiarbă alte 10 minute.
FOTO: Shutterstock