Desert rapid. Prăjitură cu ciocolată şi biscuiţi

Fie că ai poftă de un desert şi ai vrea să nu-ţi ia mult să-l pregăteşti, fie că ai nevoie de o reţetă de prăjitură perfectă pentru vizita unor prieteni, aceasta s-ar putea să fie exact ce ai nevoie. Nu ai nevoie de cuptor sau de ore întregi petrecute în bucătărie.

image

Această rețetă de budincă de ciocolată nu conţine ouă, se prepară fără coacere și este foarte ușoară. Vei obţine straturi de biscuiți înmuiați în lapte intercalate cu cremă de ciocolată. Această prăjitură cu ciocolată fără coacere este atât de simplă încât o poți pregăti împreună cu copiii. Dacă îţi plac aromele de cafea în deserturi, poţi înmuia biscuiții în cafea, în caz contrar, mai ales dacă o vei servi şi copiilor, rezumă-te la înmuierea biscuiţilor în lapte.

Ingrediente necesare pentru prăjitura cu ciocolată şi biscuiţi      

1 plic budincă de ciocolată 

25 g cacao 

½ cană zahăr 

500 ml lapte 

¼ tabletă de ciocolată 

100 g unt 

esenţă de vanilie 

1/2 linguriță miere 

250 g de biscuiți simpli 

125 ml frișcă lichidă 

Te-ar mai putea interesa: Eclere de casă cu ciocolată. Reţeta simplă

 Mod de preparare

Amesteci praful pentru budincă, zahărul, cacaua şi 4 linguri de lapte. Pui compoziţia pe foc şi amesteci până când se îngroaşă. La final, încorporezi ciocolata şi untul.

Îndulceşti cu miere restul de lapte pe care-l încălzeşti puţin în prealabil. Într-o tavă dreptunghiulară, aşezi un strat de biscuiţi pe care îi îmbibi în lapte. Acoperi acest strat cu circa o treime din cremă.

Alternezi straturile de biscuiţi înmuiaţi în lapte şi cremă, finalizând cu un strat subţire de cremă.

Vezi şi: Napolitane cu caramel şi glazură de ciocolată

Dai tava la frigider. La servire, ornezi fiecare felie de prăjitură cu frişcă bătută şi cacao.  

FOTO: Shutterstock