Secretele celui mai bun piure de cartofi dulci
În doar 30 de minute, ai gata o garnitură pufoasă de cartofi. Află care sunt ingredientele şi ce anume face un piure de cartofi dulci savuros!

Cea mai simplă garnitură, cea de piure de cartofi se schimbă total dacă alegi în loc de cartofii albi sau roşii pe cei dulci. Spre deosebire de alte tipuri de cartofi, cei dulci au un conţinut de glucide uşor mai scăzut. De asemenea, are aproape de două ori mai multe fibre decât cartofii obişnuiţi. Un cartof de mărime medie conţine aproximativ şapte grame de fibre, acest lucru oferindu-i proprietatea de ardere lentă, ceea ce înseamnă că energia sa calorică este folosită mai lent şi mai eficient decât a unuia cu un conţinut de fibre mai scăzut. Află cum să pregăteşti un piure cu cartofi dulci, care aduce diversitate în meniul tău obişnuit!
Ingrediente pentru două porţii
1 kg cartofi dulci
50 g unt
100 ml lapte fierbinte
sare
Te-ar mai putea interesa: Tocinei sau chiteluţe de cartofi raşi. Cum să-i prepari rapid
Mod de preparare
Speli cartofii și-i fierbi în apă cu sare. Îi lași până când furculița intră cu ușurință în ei. Îi scurgi, îi descojești și-i pasezi până când toţi cartofii sunt bine zdrobiţi.
Vezi şi: Reţetă rapidă. Cartofi cu bacon şi brânză
Torni laptele fierbinte, untul și condimentezi cu sare, după gust. Pasezi până când piureul capătă o consistență fină. Dacă obţii o compoziţie prea tare, adaugă lapte fierbinte, deoarece, în timpul răcirii, piureul va absorbi mai mult lichid.
FOTO: Shutterstock