Scrisul de mână, ca o carte de vizită. Cum să-ţi redefineşti stilul şi să scrii mai frumos şi mai citeţ

1 shutterstock 526369219 jpg jpeg

Scrisul de mână cu care te mândreai când erai la şcoală s-a transformat în adunături de litere îngrămădite sau prea relaxate, care nu pot fi descifrate? Dacă şi tu ai scris de „doctor‟, îţi vor fi de ajutor sfaturile care urmează. Ţine cont de ele şi vei învăţa rapid cum să scrii mai frumos de mână!

În ultimii ani, ne-am obişnuit să tipărim texte, iar când suntem nevoiţi să scriem de mână, începem să conştientizăm că ne-am pierdut exerciţiul, că nu mai ştim să legăm literele între ele. Cel puţin nu citeţ. Ca să remediezi lucrurile, nu este suficient să faci o glumă, să ieşi din situaţia stânjenitoare. În loc să oferi replica „scriu mai caligrafic la calculator“, citeşte ce trebuie să faci ca să-ţi îmbunătăţeşti scrisul de mână. Exersează şi o să-ţi refaci scrisul de altădată. De ce este nevoie să faci acest lucru? Pentru că sunt momente când chiar ai nevoie să scrii de mână. Să zicem că trebuie să formulezi urări de sărbători, să-i ajuţi pe copii să scrie scrisorile pentru Moş Crăciun sau trebuie să gândeşti şi să scrii un mesaj haios pe o carte. N-ai vrea ca mesajul tău să pară scris de un copil care abia învaţă să ţină pixul în mână! Rosemary Sasson, specialist în acest domeniu, spune că nu trebuie să laşi scrisul să se deformeze prea mult, pentru că nu te va mai reprezenta.

Ceilalţi pot citi mesajul tău?

Literele formate greşit, precum „a şi u“ sau „n şi r“, pot face ca textul tău să fie ilizibil. Lucrează la acest aspect. Pe de altă parte, poţi scrie suficient de repede? Uneori, cuvintele scrise în viteză se înghesuiesc şi devin greu de descifrat. Vrei să faci o impresie bună cu scrisul tău de mână? Indiferent care sunt nevoile tale în materie de scris, practica îţi poţi îmbunătăţi tehnica.

Relaxează-te când scrii

Ca să te mândreşti cu scrisul tău, tot ce trebuie să faci este să te relaxezi. „Dacă te stresezi în privinţa scrisului tău, grijile tale trebuie să înceteze“, spune Sasson. Începe prin a mâzgăli ceva pe foaie, ca să te detensionezi, şi încearcă să găseşti poziţia optimă de scris. Eventual scrie pe un plan puţin înclinat, cum ar fi pe un clipboard, te va ajuta mult.

Ajustează poziţia pixului, mai ales dacă ai degetele uşor deformate. Ţine pixul ferm, dar lasă-l să „stea“ cât mai lejer între degetul mare şi degetul mijlociu. Nu pune presiune pe degete! În caz contrar, scrisul va deveni o acţiune stresantă şi obsitoare.

@shutterstockRecente

Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg