TOP 3 sfaturi utile pentru viitorii părinți în ceea ce privește hainele pentru cel mic

Atunci când devii părinte pentru prima oară, în special, vrei să-i asiguri bebelușului tău un confort sporit și să-i oferi orice, ajungând să faci tot felul de achiziții, pentru a realiza, ulterior, că nu aveai atât de multă nevoie de majoritatea dintre acestea sau că ai cumpărat mai mult decât era cazul.

image

La fel se întâmplă și în ceea ce privește hainele pentru cel mic, unde majoritatea părinților tind să facă anumite greșeli pe care urmează să le citești în acești articol, pentru a nu fi pus și tu în situația de a le face. Urmărește-l în continuare și află cum să fii un părinte practic, fără a face achiziții inutile în materie de haine pentru copilul tău.

Iată ce greșeli trebuie să eviți atunci când cumperi haine pentru cel mic

1.     Nu cumpăra prea multe haine deodată

După cum ai citit și mai sus, majoritatea părinților tind să exagereze atunci când vine vorba de achiziția hainelor pentru copilul lor și fac greșeala de a cumpăra prea mult timp deodată. Nu uita că bebelușii cresc extrem de repede, iar dacă vei cumpăra prea multe hăinuțe este posibil să nu apuci să-l îmbraci în toate, iar multe dintre acestea îi vor rămâne mici, iar tu vei fi nevoită să renunți la el, irosind sume considerabile de bani cu care îi poți cumpăra altceva mai util. Cumpără strictul necesar, iar în cazul în care observi că e nevoie de mai multe, fă-ți o listă cu cele trebuincioase și nu te abate de la ea.

2.     Fii atent pentru ce material optezi

O altă greșeală des întâlnită în parenting este faptul că mulți părinți nu acordă suficientă atenție materialului din care sunt făcute hainele pe care aceștia le cumpără pentru copii, doar pentru că au modele atrăgătoare. Spre exemplu, cel mai bun material pentru copiii mici este bumbacul, deoarece au pielea foarte sensibilă, în timp ce poliesterul sau nailonul le poate cauza erupții sau iritații ale pielii. Așadar, data viitoare când vezi haine colorate cu modele frumoase, fii atentă și la materialul din care sunt confecționate. De exemplu, Matimo.ro este un magazin de haine pentru copii unde găsești diferite modele de haine din bumbac perfecte pentru cel mic. Totodată, este esențial să ții cont de material, pentru că cel mic va murdări hainele destul de des, iar acestea trebuie să reziste la spălări și să curețe ușor.

3.     Ai grijă să fie confortabile

Nu în ultimul rând, ai grijă ca hainele pe care i le cumperi copilului tău să fie confortabile. În funcție de vârsta acestuia și activitățile pe care le întreprinde, alege-le pe cele potrivite nevoilor sale. În cazul în care acesta este un nou născut, va dormi toată ziua, așadar va avea nevoie de body-uri confortabile și călduroase pentru a avea un somn liniștitor. Dacă e mai mare de 2 ani, poți începe să-i cumperi seturi din două piese.

            Acum că ai aflat cele 3 greșeli pe care mulți le fac, vei ști să le eviți atunci când vei cumpăra haine pentru copilul tău. Ține minte, nu cumpăra mai mult decât este nevoie și fă-ți întotdeauna o listă!

Sursă foto: Pixabay.com