Top cele mai dezamăgitoare atracții turistice din lume. Hollywood, o iluzie

Când plecăm în vacanță, de cele mai multe ori, suntem tentați să ne alegem destinația și după fotografiile văzute pe Internet. Dar se poate întâmpla ca fotografiile să nu coincidă cu realitatea, lucru cu care s-au confruntat și foarte mulți turiști. Iată care sunt cele mai „dezamăgitoare‟ atracții turistice, conform unui nou sondaj! 

image

În alegerea destinației perfecte de vacanță, iei în calcul mai multe aspecte, printre care și părerile celorlalți călători. Interesant este că turiștii nu sunt mereu impresionați de ceea ce găsesc în realitate și, de aceea, nu ezită să își spună părerea pe site-urile de călătorii. În acest context, Tripadvisor a realizat topul celor mai reclamate atracții turistice din lume.

Top 10 cele mai dezamăgitoare atracții turistice

În fruntea listei se află Hollywood Walk of Fame, aleea care se întinde de-a lungul Bulevardului Hollywood și Străzii Vine din Los Angeles, în trotuarele căreia au fost înscripționate stele cu numele vedetelor internaționale. În ciuda popularității sale, o cincime dintre turiști au oferit comentarii negative cu privire la această locație. Ei au descris această stradă, drept „o zonă săracă‟.

Citește și: Celebrități care au refuzat steaua de pe bulvardul Hollywood Walk of Fame. George Clooney, printre ele 

De asemenea, Palatul Versailles a strâns aceeași reacție de la 17% dintre vizitatori și se află pe locul doi în clasament.

Pe locul trei în top se află Stonehenge, un monument neolitic din Anglia, care atrage anual foarte mulți turiști. „Este doar o grămadă de pietre‟ sau „Nu am idee de ce ar fi cineva entuziasmat să meargă la Stonehenge‟, au fost reacțiile unor turiști. 

Vezi și: Misterul megaliților de la Stonehenge a fost dezlegat

Emblematicul Hollywood Sign s-a clasat pe locul patru, urmat de Big Ben, pe locul cinci. „Risipă de bani‟, s-a lamentat un turist. 

image

Pe locurile următoare în top s-au situat:

Locul 6: Casa Albă;

Locul 7: Turnul înclinat din Pisa;

Locul 8: Empire State Building;

Locul 9: Piramidele din Giza;

Locul 10: Palatul Buckingham. 

Sursă foto: Shutterstock