Băile Felix- o destinaţie de iarnă
Cea mai mare staţiune balneo-climaterică din ţară este renumită pentru apele sale termale, cu proprietăţi curative unice, şi pentru rezervaţia naturală de nuferi.
Situaţă înapropierea municipiului Oradea,la adăpostul Munţilor Apuseni,staţiunea are oclimă blândă,fiind o destinaţie de vacanţă în orice anotimp. Datorită climei şi a apelor termale(care au43-49 grade Celsius),poţi face şi iarna băi în aer liber.
Indicaţii terapeutice
Apele termale combinatecu nămolul
tratează numeroase afecţiunireumatismale inflamatorii (poliatrită,spondiloză anchilozantă),afecţiunireumatismale degenerative (spondiloză cervicală,dorsală şi lombară),afecţiunipost-traumatice,neurologice periferice şi centrale,boli de nutriţie şimetabolism,boli endocrine. Procedurile se fac în baze de tratament moderne,dotate cu aparatură de ultimă generaţie.
Pentru a beneficia de tratamament,ai nevoie de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist.
Locuri de vizitat
În staţiune şi înîmprejurimi sunt atracţii naturale deosebite. Una dintre ele este rezervaţianaturală din apele lacului termal Petea. Rezervaţia adăposteşte plante rare,precum „Nufărul termal”,o specie rară de nufăr tropical,care este de altfelşi simbolul staţiunii. În staţiunea 1 Mai,aflată foarte aproape,sunt cele maivechi băi termale în aer liber din ţară. Poţi face o excursie la PeşteraUrşilor,numită asfel pentru că aici poţi vedea resturi de fosile ale ursuluide cavernă,dispărut acum 15 000 de ani.
O altă destinaţiepoate fi Stâna de Vale,o staţiune ideală pentru practicarea sporturilor deiarnă,sau poţi să te răsfeţi cu o masă copioasă la Hanul pescăresc din Cefa.
Şi nu în ultimulrând,Oradea,oraş cu vechi tradiţii istorice,care atrage vizitatorii cuMuzeul Ţării Crişurilor,Catedrala Romano-Catolică,Biserica cu Lună,Palatulşi pasajul „Vulturul Negru”,Cetatea Medievală şi minunatele clădiri de lasfârşitul secolului al XIX-lea.