CAMPANIA VINO ÎN ORAŞUL MEU: Mirela Năstase - Tulcea

1 46320 original jpg jpeg

Oraşul meu, Tulcea, merită să fie trecut în agenda ta de vacanţă! N-o spun numai pentru că locuiesc aici, ci şi pentru că are multe atracţii turistice. Iată doar câteva dintre cele mai interesante!

Parcul Monumentului Independenţei

Pe una din colinele oraşului se află acest parc,care adăposteşte monumentul în memoria eroilor căzuţi în Războiul de Independenţă. Din 1899,când a fost ridicat,şi până azi,obeliscul a fost mândria oraşului,fiind realizat din granit de Bavenno,într-un atelier de pietrărie din Milano.

Statuile din bronz,Dorobanţul şi Vulturul,au 5 metri înălţime. Au fost turnate într-un atelier din Veneţia. Şi,dacă tot ai ajuns aici,profită şi mergi la Muzeul de Arheologie. Aşa vei afla mai multe despre istoria Dobrogei,din antichitate şi până în epoca medievală. Sunt expuse aproape 90.000 de piese arheologice. Muzeul de Artă Tulcea

Aflat în apropierea falezei Dunării,Muzeul de Artă are o excepţională colecţie de tablouri semnate de mari artişti români:Gheorghe Petraşcu,Nicolae Tonitza,Theodor Pallady,Nicolae Grigorescu. Nu vreau să mă laud,dar este o colecţie de o valoare excepţională.

Dacă vrei să cunoşti obiceiurile tradiţionale dobrogene,atunci trebuie să treci pragul Muzeului de Etnografie şi Artă Populară. Aici găseşti expoziţii de creaţie şi obiceiuri populare specifice Dobrogei.

Cu totul sunt aproape 6.400 de piese împărţite în mai multe colecţii. Iar dacă iubeşti scrierile lui Panait Cerna,află că muzeul gestionează şi casa memorială a scriitorului dobrogean,dar şi casa Panaghia din Babadag,cu o frumoasă expoziţie de artă orientală.

Nu este doar o catedrală ridicată în timpul stăpânirii otomane,ci singurul aşezământ ortodox de pe întreg cuprinsul fostului Imperiu Otoman căruia i s-a permis să-şi înalţe turnurile mai sus decât cele ale geamiilor. Tot în perioada ocupaţiei turceşti a fost construită şi Biserica Sf. Gheorghe,care se remarcă prin frumuseţea stilului îmbogăţit cu elemente arhitecturale orientale.

Muzeul de Ştiinţele Naturii Delta Dunării

Aici poţi admira cele mai importante specii de floră şi faună caracteristice Deltei. La subsol,se află principala atracţie,un acvariu care,pe lângă speciile de peşti,reptile şi nevertebrate acvatice specifice zonei,adăposteşte şi câteva curiozităţi marine din Oceanul Atlantic şi Indian.

Cunoscută şi sub numele de Piaţa Civică,este principalul loc de recreere pentru localnici şi vizitatori. În centrul ei se află statuia ecvestră a voievodului Mircea cel Bătrân,realizată de cunoscutul sculptor tulcean Ion Jalea.

Dar ceva cu totul special este fântâna construită în această piaţă,unicat în România datorită celei mai lungi perdele şi a cascadei cu cădere liberă de apă din ţară. Te aştept să admirăm împreună,seara,jocul de lumini al acestei fântâni extraordinare!Recente

Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg