CAMPANIE VINO ÎN ORAŞUL MEU: Daniela Muntean - Sibiu

1 46348 original jpg jpeg

Iubesc Sibiul pentru că păstrează şi azi spiritul şi atmosfera secolelor de mult apuse. Te invit să le redescoperim împreună!

Pentru iubitorii de istorie,Sibiul îşi dezvăluie un întreg ansamblu de arhitectură medievală. Muzeul Brukenthal,care se găseşte în centrul oraşului,în Piaţa Mare,este un monument de arhitectură baroc-austriac.

La fel,clădirile aflate pe latura de sud a Pieţei Mari păstrează specificul medieval. În cele două foste sate de la porţile vechiului oraş,care au devenit cartierele Turnişor şi Gusteriţa,se află două biserici evanghelice fortificate datând din secolul al XIII-lea.

Vei mai descoperi şi alte fortificaţii precum Turnul Scărilor,Turnul Scării Aurarilor şi altele. Turnul Sfatului,devenit simbol al oraşului,se ridică semeţ în centrul medieval. În trecut,avea funcţia de a vesti stingerea. Cei care urcă în turn au privilegiul de a vedea întreaga panoramă a oraşului.

Muzee de vizitat

Mă mândresc cu faptul că oraşul meu a fost desemnat în anul 2007 Capitală Culturală Europeană,datorită tradiţiilor şi a patrimoniului cultural pe care îl deţine. Sibiul are multe muzee,printre care şi binecunoscutul Muzeu al Civilizaţiei Populare Tradiţionale

„ASTRA”.

Întinderea lui şi numărul mare de monumente (236 în 340 de construcţii) l-au făcut cel mai mare muzeu în aer liber din ţară. Mândria Sibiului este Muzeul Naţional Brukenthal,primul din România,inaugurat în anul 1817,dar sigur vei fi atrasă şi de ineditul muzeu de locomotive,pe care îl afli lângă depoul din oraş. Merită să le vizitezi pe toate!

În fiecare an,aici au loc foarte multe evenimente. Vino măcar la unul din cele mai cunoscute:Festivalul Internaţional de Teatru,cel mai important din sud-estul Europei,Festivalul Internaţional de Jazz,Festivalul Internaţional de Film „ASTRA Film Fest”,Festivalul de Artă Neconvenţională „La Strada”.

O altă variantă de petrecere a timpului liber o oferă împrejurimile Sibiului:staţiunea montană Păltiniş,la 35 km de Sibiu,devenită prima staţiune montană din România,la care ajungi trecând prin satul Răşinari,lacurile cu apă sărată din staţiunea balneoclimaterică Ocna Sibiului,care se află la 17 km de oraş,sau numeroasele pensiuni agro-turistice din zonă.

Daniela Muntean,Sibiu

Regulamentul concursului

Cea mai frumoasă poveste va putea fi votată de cititori din 14 august printr‑un talon publicat în revistă,dar şi pe www.clickpentrufemei.ro. Dacă votezi o poveste,poţi câştiga şi tu una din cele două excursii în Malta. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 4 septembrie şi vor beneficia de 7 nopţi cazare pentru 2 persoane,la hotel de 4 stele,cu mic dejun inclus,transport cu avionul. Regulamentul complet pe www.clickpentrufemei.ro.