CONCURS Vino în oraşul meu: Cluj-Napoca

Vara aceasta, Clujul poate fi şi destinaţia ta de vacanţă! Cititoarea noastră Amalia-Carmen Sasarman îţi prezintă principalele puncte de atracţie.
Cluj-Napoca este un oraş în care nu te plictiseşti,ai ce face din zori şi până noaptea,fie că eşti un împătimit de cultură,fie că îţi place să te distrezi sau,de ce nu,să le faci pe amândouă!
La Grădina Botanică te simţi ca la Roma
Turiştii care vin în oraşul nostru pot vizita Turnul croitorilor,Muzeul Naţional al Transilvaniei,Muzeul „Emil Racoviţă”,Muzeul şi Parcul Etnografic „Romulus Vuia”,Teatrul şi Opera Naţională,Filarmonica,precum şi spectaculoasa Grădină Botanică „Alexandru Borza”.
Are peste 100 de ani şi este una dintre cele mai frumoase grădini din Europa. Cea mai mare seră,cea a palmierilor,cuprinde 80 de specii. În sera plantelor australiene şi în cea acvatică putem admira lotusul de Amazon. Grădina Romană este înfrumuseţată de statuia zeiţei Ceres,în jurul căreia se găsesc piese arheologice şi plante care decorau odinioară grădinile romanilor.
Mistere la catedrală
Catedrala Ortodoxă din Cluj este şi ea una cu vechime:a fost ridicată în perioada anilor 1920-1930,imediat după unirea Transilvaniei cu România. Ea poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului”,iar în 1973 locaşul de cult a devenit catedrală arhiepiscopală. Există o legendă care spune că această catedrală ar fi legată printr-un tunel subteran de zona Cetăţii Fetei,din Floreşti.
"De vorbă" cu Blaga la Teatrul Naţional
Teatrul Naţional „Lucian Blaga” şi-a deschis porţile odată cu prima reprezentaţie în limba română,la 14 mai 1919. De-a lungul timpului,Teatrul Naţional s-a impus ca unul dintre principalii promotori ai culturii române din Transilvania.
Întreaga operă dramatică a lui Lucian Blaga a fost jucată aici în premieră. Opera Naţională Română şi-a deschis porţile în 1919,odată cu Teatrul Naţional şi cu Conservatorul de Muzică,inaugurarea făcându-se cu o operă de Verdi. Parcul central,oază de relaxare
După o plimbare atât de lungă,vă recomand un răgaz în Parcul Central,cu o vechime de peste 180 de ani. In 1927,o asociaţie mai puţin obişnuită,numită „Asociaţia de Binefacere a Femeilor”,a închiriat terenul cu scopul de a înfiinţa un loc de recreaţie. Şi aşa şi este:alei străjuite de castani,locuri de joacă,teatru de vară,restaurant,lacul cu bărci.
O oază de linişte şi relaxare pentru clujeni! Nu degeaba a fost ales să fie un colţişor pentru oficierea căsătoriilor! Aş mai avea multe să vă spun,dar vă aştept la Cluj pentru a descoperi împreună de ce în perioada medievală era numit Oraşul-Comoară!
CONCURS Vino în oraşul meu!
Oraşul natal rămâne un loc de suflet,unde te întorci cu nostalgie. Indiferent cât de departe pleci,tot el este acasă pentru tine. Vrei să ne convingi că oraşul tău este cel mai frumos şi că merită să fie destinaţie turistică pentru vara asta? Trimite‑ne o scrisoare,însoţită de poze cu tine în oraş,pe adresa redacţiei (p. 36) sau pe e-mail pentrufemei@click.ro,cu menţiunea „Concurs:Vino în oraşul meu!" până la data de 6 august.
Poţi câştiga una din cele două excursii la Roma
Scrie-ne şi tu!
Toate cele opt poveşti publicate vor intra în runda finală pentru marele premiu în data de 13 august,când vei găsi în revistă talonul de vot. Decupează-l,votează cea mai frumoasă poveste şi trimite-ne opţiunea ta pe adresa redacţiei. În plus,poţi vota şi pe site-ul www.clickpentrufemei.ro.Dacă votezi o poveste,poţi câştiga şi tu una dintre cele două excursii la Roma. Câştigătorii vor fi anuntaţi pe 27 august în revistă.