Destinaţii din România perfecte pentru toamnă

1 71404 original jpg jpeg

Iarna, primăvara, vara sau toamna, în toate anotimpurille trebuie să călătoreşti şi să vizitezi cât mai multe locuri atât în ţară, cât şi în străinătate. Indiferent de anotimpul pe care-l iubeşti, toamna este perioada cea mai frumoasă pentru mici excursii.

Iată care sunt cele mai potrivite destinaţii pe care trebuie să le vizitezi toamna:

Cetatea Medievală Sighişoara

Dacă vrei s-o iei pe urmele istoriei,atunci profită de weekend-ul care vine şi pregăteşte o escapadă la Cetatea Medievală Sighişoara. Acolo sunt foarte multe locuri pe care le poţi vizita,cum sunt:Cetatea celor 14 turnuri,în special Turnul cu ceas,care este considerat simbolul oraşului Sighişoara. În plus,este cel mai vizitat obiectiv din cetate.Muzeul de Istorie te poartă spre scara timpului,şi,după ce vei urca cele 178 de trepte,te vei bucura de cea mai frumoasă privelişte a oraşului. Fiecare stradă are povestea ei şi,dacă eşti iubitoare de istorie,cu siguranţă vei dori să afli povestea fiecăreia şi să te laşi purtată de farmecul arhitecturii şi atmosferii medievale. Dacă încă nu ai ajuns acolo,vei fi surprinsă de frumuseţea locului.

Covasna

Cu una dintre cele mai importante staţiuni balneoclimaterice din ţară,Covasna este perfectă pentru concediul din acestă toamnă. În plus,sunt foarte multe locuri pe care le poţi vizita,iar aerul curat pitoresc este perfect pentru sănătate.

În această zonă sunt multe monumente pe care le poţi vizita,dintre care amintim:Rezervaţia naturală Mestecănişul de la Reci;Cheile Vârghişului;Peşterele Gaura Tătarilor Vârghiş şi Puturosul de la Balvanyos;Balta dracului din staţiunea Covasna;Biserica fortificată din Zăbala,construită în secolul al XIV –lea;Biserica reformată de la Biborţeni,construită în secolul al XIV –lea,şi mai multe cetăţi.

Maramureş şi Crişana

Acestea două sunt unele dintre cele mai frumoase zone,care au o istorie care şi-a lăsat amprentele asupra oraşelor din zonă. Atât în Maramureş,cât şi în Crişana pot fi vizitate cetăţi şi mănăstiri vechi,rezervaţii naturale,în care peisajele de toamnă sunt fascinante,şi de care te vei îndrăgosti.

Peştera Ursului,Cetatea Şoimoş,Cascada Vălul Miresei,Castrul Porolissum,Castelul Karolyi,Cimitirul Vesel de la Săpânţa,Lacul Albastru sau Muzeul Satului Maramureşean din Sighetul Marmaţiei şi Mănăstirea Bârsana,sunt doar câteva dintre obictivele turistice pe care le poţi vizita.

Barajul Bicaz şi Lacu Roşu

Cel mai mare lac de baraj natural,Lacu Roşu este situat la poalele Munţilor Haşmaşul Mare,care pare întunecat,dar este deosebit de frumos,şi este zona pe care trebuie s-o vizitezi în această toamnă.

Cu o faună şi floră bogată şi cu păduri de conifere,în aval de lac încep Cheile Bicazului,pe valea râului Bicaz,care fac parte din Parcul Naţional Cheile Bicazului-Haşmaş. În plus,drumul cheilor este format din serpentine,iar pereţii de calcar ai stâncilor ascund peşteri,dar şi avene.

 Vatra Dornei  

Dacă vrei să ai o vacanţă cât mai activă,atunci Vatra Dornei este locul perfect. Te vei bucura de drumeţii,plimbări la mănăstirile din Bucovina,poţi pescui pe râul Bistriţa,şi poţi merge prin toată depresiunea Dornelor cu bicicleta. În plus,poţi alege traseele montane din Zona Dornelor – Munţii Călimani,Rarău,Giumalău,Bistriţei,Suhard,dar şi Cheile Zugrenilor şi Turbăria de la Poiana Ştampei.

Poţi vizita Muzeul Etnografic al Bucovinei amplasat în clădirea primăriei chiar în centrul oraşului Vatra Dornei,Muzeul Vânătorii şi al Ştiinţelor Naturale,Parcul din centrul staţiunii,renumit pentru veveriţele care trăiesc acolo,Catedrala Sfânta Treime,Mănăstirile din Bucovina,care impresionează prin vechime şi arhitectură şi care sunt monumente unice ale artei feudale româneşti,cu picturi murale în interior,dar şi exterior.

Credit foto:www.vatra-dornei.info