Îţi planifici vacanţa la mare? Obiectul pe care nu ar trebui să îl pui în bagaj
Pe măsură ce vara se instalează, iar restricţiile pandemiei se relaxează, oamenii sunt tot mai dornici să plece în vacanţă. De asemenea, piscinele, plajele şi toate parcurile acvatice se pregătesc să primească noi oaspeţi. Dacă îţi planifici vacanţa şi te gândeşti ce să pui în bagaj, iată ce ar trebui să ştii!
După o perioadă în care vacanţele au lipsit din viaţa noastră, cu toţii suntem nerbădători să ajungem pe plajă, să înotăm sau să stăm pe şezlong, la soare. În acest sezon, dacă şezlongurile vor fi plasate la o distanţă corespunzătoare, masca nu va mai fi obligatorie pe plajele de pe litoralul din România, iar oamenii vor putea să meargă liniştiţi în concediu, la mare. Deşi nu vom mai avea nevoie de mască, trebuie să ţinem cont şi alte măsuri importante de siguranţă. Experţii avertizează că ar trebui să fim atenţi la obiectele pe care le punem în bagaj, mai ales la unul singur, care a fost, de-a lungul timpului, favoritul multor persoane, în sezonul estival.
Ce obiect trebuie să laşi acasă?
Oricât de tentant ar fi să urci pe o insulă / saltea gonflabilă şi să mergi în larg cu ea, nu merită încercat! Deşi plutitoarele gonflabile au devenit extrem de populare în ultimii ani, ele pot fi destul de riscante pentru plajă: „Cei care cauzează cele mai multe probleme sunt unicornii şi insulele gigant, obiectele plutitoare pentru mai multe persoane. Aceste obiecte pot scăpa uşor de sub control. Cu cât vântul este mai puternic, cu atât obiectul plutitor va fi dus cât mai în larg‟, a declarat pentru Good Morning America, David Vaughan, director de siguranţă (Florida).
Totodată, experţii subliniază că acest obiecte nu ar trebui să fie luate la plajă şi duse în larg, ele fiind mai potrivite pentru piscine: „Oamenii poate nu ştiu, dar aceste obiecte pur şi simplu nu sunt concepute pentru mare. Pentru că sunt uşoare, ele pot fi luate uşor de val. Practic te pot duce în larg, în câteva secunde, fără să îţi dai seama‟, a spus pentru The Sun, Ross Macleod, specialist (Lifeboat Institution, Marea Britanie).
Experţii avertizează că vântul are un rol important. Dacă vântul nu adie, obiectul plutitor mare poate fi inofensiv, dar în momentul în care vântul începe să bată, acest obiect poate fi periculos. David Vaughan le recomandă turiştilor să urmărească prognoza meteo, dacă ţin neapărat să iasă în larg cu acest obiect. Totodată, David subliniază că turiştii trebuie să fie atenţi şi la curenţii marini, pentru că aceştia pot fi deosebit de periculoşi, chiar şi pentru persoanele care ştiu să înoate foarte bine. De aceea, este indicat ca turiştii să nu se aventureze în larg, să ţină cont de sfaturile specialiştilor şi de indicaţiile salvamarilor!
Sursă foto: Shutterstock