Sulina, la porţile mării

1 47649 original jpg jpeg

La Sulina ai parte de mare, dar nu şi de aglomeraţia şi de gălăgia de pe litoral. În plus, ai şansa să te plimbi pe canelele din Deltă şi să te bucuri de apusul de soare.

Ajungi numai cu vaporul

Până la Tulcea poţi ajunge cu maşina sau cu trenul. Un drum cu maşina până în Tulcea se termină inevitabil în parcarea păzită din centrul oraşului sau lângă autogară. Contra unei taxe,eşti sigură că maşina ta e în siguranţă. La Sulina însă poţi ajunge doar cu vaporul. Îmbarcarea se face la pontonul situat cam la 200 de metri de parcarea cu plată de lângă autogară. Pentru a nu avea parte de o surpriză,verifică programul de îmbarcare înainte de a pleca de acasă (www.naverapide.ro,www.navrom.x3m.ro).

Orarele se pot schimba,iar cursele sunt rare. Preţul biletului diferă în funcţie de tipul ambarcaţiunii:vapor sau navă rapidă. Dacă iei vaporul,admiri peisajul,dar faci patru ore de drum pe apă. Cu nava rapidă,ajungi într-o oră şi jumătate. Unde stai?

Cum ajungi la Sulina te poţi caza la o pensiune. Cazarea în camere duble costă între 70-140 de lei. Şi aici ai de unde alege,pentru că micul oraş are o mulţime de case pregătite să te primească şi să-ţi ofere tot confortul cu care eşti obişnuită acasă.

Dacă ai rezolvat problema cazării,poţi explora liniştită zona. Poţi face plimbări cu barca şi excursii în Deltă,pe plajă la malul Mării Negre sau,de ce nu,să vizitezi oraşul. Zona are multe puncte de atracţie,iar timpul trece mai repede ca oriunde. Indiferent ce alegi să faci,nu rata următoarele „obiective”.

Digul de piatră care leagă farul de uscat este ideal pentru pescuit. Deşi nu este folosit,locul merită vizitat pentru că păstrează inscripţiile celor care au lucrat la ridicarea digului şi pentru că aici s-au filmat scene din „Toate pânzele sus”.

Se află la 2 km de oraş şi poţi ajunge acolo cu un maxi-taxi,dacă nu vrei să faci o plimbare de 20-30 de minute. Plaja nu este foarte întinsă,dar nisipul este fin,iar turiştii-puţini.

Toate acestea fac ca efortul de a ajunge până aici să merite. Şi tot aici vei vedea volbura de nisip,o plantă din categoria speciilor

protejate.

Pădurea Letea

În singurul loc din Europa unde cresc liane,spectacolul este fascinat. Stejari bătrâni de 700 de ani şi dune de nisip stau laolaltă în cea mai veche rezervaţie naturală a României (declarată astfel în 1938).

Pădurea se întinde pe 3.200 de hectare şi începe din nordul satului Lebăda. Rezervaţia este constituită din „benzi” de câţiva kilometri lungime şi de 10 până la

250 de metri lăţime.

Ştiai că...

...Sulina este oraşul din România situat la cea mai mică altitudine medie,de numai 4 metri deasupra nivelului mării?

Ce pui în bagaj?

Dacă ai decis că destinaţia ta de vacanţă este Delta,trebuie să te gândeşti şi la ce-ţi pui în bagaj. Ai nevoie de cizme de cauciuc,pălărie şi de pelerină de ploaie,haine călduroase,pătură (dacă este deja toamnă),lanternă,binoclu,trusă medicală.

În Deltă nu este indicat să dormi afară din cauza ţânţarilor,desigur. Nu te aventura pe canale fără să fii însoţită de un localnic (rişti să te rătăceşti) şi nu bea apă din Dunăre.



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg