Vei avea un copil? Ce să faci pentru a nu fi luată pe nepregătite de momentul naşterii

1 bagaj maternitate 667641241 jpg jpeg

Vestea că urmează să aduci pe lume un copil este una dintre cele mai îmbucurătoare pe care le poţi primi vreodată, dar, odată cu ea, apar şi numeroase întrebări care par fără răspuns. Perioada prin care treci până la momentul naşterii este una în care te pregăteşti din toate punctele de vedere pentru această mare schimbare din viaţa ta. Deşi sarcina presupune o foarte mare încărcătură emoţională şi trebuie să încerci să îţi menţii echilibrul din acest punct de vedere, nu trebuie să ignori nici pregătirile concrete pe care este nevoie să le faci din timp ca viitoare mamă.

Bagajul pentru maternitate

Chiar dacă te afli acum la începutul sarcinii şi ţi se pare că momentul când îţi vei ţine bebeluşul în braţe pentru prima dată este departe, vei vedea că timpul va trece foarte repede. Este important ca, atunci când micuţul dă semne că vrea să vină pe lume, să ai deja pregătit un bagaj maternitate complet, în care să ai absolut tot ceea ce îţi va fi necesar ţie şi bebeluşului tău cât timp vei fi internată.

Ca să îţi fie mai uşor, îţi poţi face, mai întâi, o listă cu tot ce crezi că îţi va fi util în spital, pornind de la acte şi obiecte de igienă personală pentru tine şi pentru bebeluş, până la lucruri care ţin de propriul tău confort, precum o carte. Nu te grăbi să faci bagajul prea devreme, dar asigură-te că acesta este pregătit cu două-trei săptămâni înainte de a naşte şi că se află într-un loc la îndemână, ca să nu îl poţi uita când vei pleca spre maternitate.

Mobilierul din casă

Apariţia unui bebeluş presupune schimbări majore din multe puncte de vedere, inclusiv în ceea ce priveşte modul în care îţi este amenajată locuinţa. Copilul va avea nevoie de camera lui sau cel puţin de o anumită zonă special creată pentru el. Acest lucru înseamnă că trebuie să porneşti în căutarea unui pătuţ care să fie sigur pentru cel mic şi care să îi ofere confortul de care are nevoie. Alege o saltea din componente naturale şi care să fie rezistentă în timp, cum este cea din fibră de cocos. Vei avea nevoie de un pătuţ indiferent dacă bebeluşul va avea camera lui sau dacă o va împărţi cu tine.

Chiar dacă rolul pătuţului este foarte important, de folos îţi vor fi şi o masă pentru schimbatul scutecelor, un dulap pentru hăinuţe şi o veioză cu protecţie, care să nu vă incomodeze pe niciunul dintre voi când bebeluşul se va trezi noaptea, iar tu vei avea nevoie de lumină pentru a-l hrăni.

Obiectele necesare bebeluşului

Cei mici au nevoie de foarte multe lucruri, mai ales că pielea lor este foarte sensibilă şi îngrijirea ei este una specială. Asigură-ţi o rezervă de scutece, şerveţele umede, produse de îngrijire pentru funduleţ şi pentru îngrijirea pielii, pentru că vei fi uimită de cât de repede se vor consuma.

De asemenea, acum vei avea nevoie şi de o cădiţă pentru bebeluşi, pentru că nu îl vei putea spăla pe cel mic în cadă, şi de prosoape de bumbac cu glugă, cu care să îl ştergi după băiţă. Pune pe lista de cumpărături şi un termometru pentru funduleţ şi câteva body-uri din bumbac - nu lua foarte multe, pentru că în scurt timp vei avea nevoie de altele mai mari.

Probabil momentul preferat din zi atât de tine, cât şi de bebeluşul tău va fi cel în care veţi ieşi împreună la plimbare, aşa că vei avea nevoie şi de un cărucior. Poţi alege o variantă doi in unu, pentru a-l putea folosi şi ca landou.

Cu siguranţă, după venirea bebeluşului pe lume îţi vei da seama că mai ai nevoie de multe lucruri, mai ales că acestea sunt diferite de la un copil la altul, în funcţie de nevoile fiecăruia. Este important, totuşi, să nu fii luată pe nepregătite de momentul naşterii, ca să te poţi bucura aşa cum trebuie de acest eveniment extrem de important din viaţa ta.

Sursa foto: shutterstock.com



Recente

detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg