Visezi să ai trup de zeiță pe plajă? Cu dieta colorată vei reuși să atragi toate privirile

Principiile acestui regim sunt cât se poate de simple: mănânci timp de șapte zile fructe și legume, în funcție de culoarea lor, iar silueta ta se transformă!

image

Dacă respecți regulile, poți să slăbești până la cinci kilograme. Dieta colorată se ține ocazional, doar pentru scurt timp! 

Mai este cunoscută și sub denumirea de „regimul curcubeu‟ și se bazează pe faptul că pigmenții din fructe și legume sunt dați de anumite substanțe, care aduc beneficii organismului. Dieta colorată se ține șapte zile, iar fiecare zi a săptămânii este dedicată alimentelor de o singură culoare. În prima zi sunt permise alimente albe, în a doua zi, consumi alimente roșii, ziua a treia este dedicată fructelor și legumelor verzi, în ziua a patra, mănânci alimente portocalii, în ziua a cincea sunt permise fructe și legume violet, în ziua a șasea, doar alimente galbene, iar în ziua a șaptea te răsfeți cu legume și fructe de orice culoare. 

Citește și Cea mai eficientă dietă antiîmbătrânire

Ziua 1 - Fructe și legume albe

În prima zi sunt permise fructe și legume albe. Acestea conțin antoxantine, pigmenți cu proprietăți antioxidante, care ajută la scăderea nivelului de colesterol și protejează pielea. În această zi, ai voie să consumi: cartofi, ceapă, ciuperci, conopidă, păstârnac, praz, ridiche albă, țelină și usturoi. 

Ziua 2 - Fructe și legume roșii

În a doua zi ai voie să consumi fructe și legume roșii. Acestea conțin licopen, vitamine și minerale, care sprijină sănătatea inimii, oferă protecție împotriva arsurilor solare și au efecte pozitive pentru creier și oase. Îți recomandăm să mănânci: ardei roșii, căpșuni, cireșe, grepfrut, mere roșii, pepene roșu, roșii, sfeclă și struguri roșii.  

Ziua 3  - Alimente verzi

În a treia zi sunt permise alimentele verzi. Acestea pot conține luteină, zeaxantină și alte substanțe care previn bolile oculare și accidentul vascular cerebral. Consumă: ardei verde, avocado, broccoli, dovlecei, fasole verde, mazăre, mere verzi, salată, struguri verzi, varză și multe verdețuri.  

Vezi și Cele mai bune fructe care subţiază talia. Care dintre ele alungă poftele culinare şi favorizează slăbirea

Ziua 4 - Alimente portocalii

În a patra zi consumă alimente portocalii, cu substanțe care îmbunătățesc sistemul imunitar. Pe lista fructelor și legumelor permise în dietă se află: caise, cartofi dulci, dovleac, mango, morcovi, papaya, piersici și portocale.  

Ziua 5 - Alimente violet

În a cincea zi poți să consumi alimente violet. Acestea conțin un nivel ridicat de substanțe nutritive care îmbunătățesc sănătatea creierului, curăță intestinele, aduc beneficii inimii și reduc riscul de diabet. Îți recomandăm să mănânci: afine, ceapă roșie, mure, prune, sfeclă și vinete.  

Ziua 6 - Alimente galbene

În ziua a șasea sunt permise alimentele galbene. Acestea conțin carotenoizi, dar și alte substanțe care îmbunătățesc sistemul imunitar și combat celulita. Pe listă se află: ananas, ardei galben, banane, lămâi, mere galbene, pepene galben și porumb.  

Te poate interesa și Cu această dietă se menține Tom Cruise în formă la 60 de ani

Ziua 7 - La alegere

În ultima zi, sunt permise alimente din fiecare grupă. Îți recomandăm să ai trei mese pe zi și două gustări.  

@shutterstock