Omleta italiană "campioană" : frittata cu morcovi şi dovlecel

1 shutterstock 1698252595 jpg jpeg

E mai mult decât o simplă omletă, datorită bogăţiei de ingrediente şi modului de preparare. Dacă doreşti un mic dejun care să te ţină în formă până la prânz, plin ingrediente sănătoase, prepară această frittata.

Ingrediente

6 ouă

100 ml smântână pentru gătit (15% grăsime)

2 morcovi

1 dovlecel mic

2 linguri ulei de măsline

1 lingură unt

sare

piper

1 linguriţă boia dulce

½ legătură mărar

Cureţi morcovii şi dovlecelul, apoi le dai prin răzătoarea mare. Scurgi foarte bine dovlecelul. Încingi o tigaie de fontă, pui uleiul de măsline şi untul şi căleşti legumele până se înmoaie.

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C.

Baţi ouăle cu sare şi piper, adaugi smântâna lichidă, boiaua dulce şi mărarul tocat. Torni amestecul în tigaie şi omogenizezi compoziţia. Dai focul mic, acoperi cu un capac şi mai ţii pe aragaz 2-3 minute.

Transferi tigaia în cuptor şi coci frittata 8-10 minute, până se rumeneşte frumos. Este bună şi caldă, şi rece.

FOTO Shutterstock