Cele mai liniştite oraşe din România

1 63400 original jpg jpeg

Aglomeraţia şi zgomotul au devenit ceva normal în oraşele mari, dar pentru cine vrea un concediu în locuri turistice liniştite, unele oraşe ale României sunt perfecte pentru aşa ceva.

Dacă te-ai gândit să te reorientezi spre un alt oraş unde ai putea să ai parte de linişte sau dacă vrei să vizitezi câteva dintre cele mai liniştite şi frumoase oraşe ale României,iată un top cu cele mai liniştite oraşe. Aglomeraţia şi zgomotul au devenit ceva normal în oraşele mari,dar pentru cine vrea un concediu în locuri turistice liniştite,unele oraşe ale României sunt perfecte pentru aşa ceva.

Dacă nu ai apucat încă să vezi oraşul în care se află Cetatea Neamţului,cetate ridicată de Petru I Muşat,oraşul natal al Veronicăi Miclea şi oraşul unde se află locul naşterii marelui Ion Creangă,satul Humuleşti,astăzi cartier în oraşul Târgu-Neamţ,iată câteva motive pentru care ar trebui să ajungi şi în această parte a ţării. Aflat în judeţul Neamţ,oraşul este centrul unui adevărat areal din nordul judeţului,cuprinzând cam 20 de mănăstiri ortodoxe,printre care şi Agapia,Văratic sau Secu,de o importanţă culturală foarte mare. Este,de asemenea,unul dintre cele mai vechi oraşe ale Moldovei,fiind atestat prima oară în 1300.

Cele mai liniştite oraşe din România – Târgul-Neamţ,oraşul plin de istorie şi cultură al Modovei

Pe lângă împrejurimile deosebite,oraşul oferă numeroase obiective turistice,două din ele fiind monumente istorice de interes naţional,Cetatea Neamţului şi muzeul-casă memorială Ion Creangă. Monumentele de arhitectură,muzeele şi străduţele liniştite ale acestui oraş te vor cuceri rapid. Printre monumente deosebite se numără centrul istoric,biserica Sf. Gheorghe (1808),spitalul (1852),Şcoala Domnească (1852),muzeul casa-memorială a Veronicăi Miclea.

Tot în Moldova,în judeţul Suceava de data aceasta,se află un alt oraş liniştit şi foarte frumos din România,Vatra Dornei. Oraşul este cunoscut încă din secolul 19 ca staţiune balneară şi staţiune excelentă pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Festivalurile Porniţi Plugul feţi Frumoşi,organizat înainte de Anul Nou ce promovează tradiţiile şi datinile locului şi Serbările Zăpezii,în cadrul căruia se organizează şi concursuri de iarnă,sunt două dintre atracţiile turistice pe timp de iarnă în acest oraş. Apele termale,peisajul şi facilităţile practicării schiului fac din acest oraş un loc feeric pentru un concediu de vis. Oraşul este înconjurat de munţi ca Munţii Bistriţei,Munţii Călimani,Munţii Rodnei şi adăposteşte un parc naţional vestit pentru veveriţele sale.

Ca alte obiective turistice veţi găsi aici:Templul Mare din Vatra Dornei,construit între 1898-1902,zona veche,inclusiv strada Mihai Eminescu şi alte clădiri monumente istorice,poşta,clădire monument istoric,gara Vatra Dornei,clădire monument istoric construită la 1902,schitul de călugări Sf. Nectarie la 2 ore de mers pe jos,biblioteca orăşenească,construită la 1901,primăria,construită la 1897,Casa de Cultură Platon Pardău,Muzeul de Ştiinţele Naturii şi Cinegetică şi multe altele.

Cele mai liniştite oraşe din România – Sighişoara,centru cultural şi istoric al Transilvaniei

Mergând spre partea de vest a ţării,în judeţul Mureş se află Sighişoara,unul dintre cele mai liniştite şi frumoase oraşe ale României. Centrul istoric al acestui oraş se află în patrimoniul mondial UNESCO. Sighişoara este atestată prima oară ca oraş la 1367. Cetatea oraşului nu a fost ferită de bătălii,dar a rezistat peste vreme. Pe lângă cetate şi străduţele liniştite,Sighişoara este gazda a numeroase festivaluri peste an,precum festivalul medieval,festival de muzică blues,festival de film şi festival de fanfară.

La o distanţă de 39 de km de Sighişoara se află un alt oraş liniştit din România,Mediaş,în judeţul Sibiu. Pe teritoriul cetăţii de aici s-a aflat castrul roman Media în epoca romană. Menţionat pentru prima oară la 1267,oraşul are o vechime de mai bine de 7 secole,iar monumentele medievale din piaţa castelului sunt unice în toată Transilvania. Stilurile arhitecturale sunt de o frumuseţe rară,alternând de la stilul gotic la renascentist şi baroc.

Poţi descoperi piese de ceramică populară în Complexul Arhitectural Franciscan,tot aici tezaurul de la Panade şi Tezaurul Şeica Mică,alte obiective turistice sunt:Casa Shuller,Turnul Fierarilor,Turnul Trompeţilor şi multe altele.

Cele mai liniştite oraşe din România – Tulcea,descoperă minunăţiile Dobrogei

Dacă preferaţi zona de şes a ţării,cu multă apă şi peisaje în diverse culori,oraşul Tulcea din Dobrogea este locul perfect. Oraşul este situat pe 7 coline din Dealurile Tulcei,având această denumire de pe vremea lui Mircea cel Bătrân. Oraşul are o imensă importanţă istorică,pe care o vei descoperi. Printre obiectivele turistice din oraş de află Muzeul de Artă,Muzeul Colecţiilor de Artă Casa Avramide,Muzeul de Etnografie şi Artă Populară,Nava Muzeu Republica,Muzeul de Ştiinţe Naturale Delta Dunării,Muzeul de Istorie şi Arheologie,Monumentul Independenţei,Piaţa Civică.

Ceea ce face ca acest oraş să fie unic este aşezarea sa lângă Delta Dunării şi locuri minunate din împrejurimi. Se pot vizita cu vaporul Sulina,Sfântul Gheorghe,Chilia şi Periprava,iar pentru cine vrea să se aventureze pe baltă la pescuit şi alte activităţi de baltă,această zonă este excelentă.