Ingrediente Prăjitură cu piure de dovleac

  • ouă – 4 buc
  • zahăr – 300 g
  • piure de dovleac – 500 g
  • ulei – 200 ml
  • apă – 100 ml
  • făină – 550 g
  • praf de copt – un plic
  • scorţişoară – 1 linguriţă cu vârf
  • nucşoară – ½ linguriţă
  • ghimbir – ½ linguriţă
  • un praf de sare

Mod de preparare Prăjitură cu piure de dovleac


Separă ouăle şi mixează albuşurile spumă cu zahărul, până obţii o bezea tare. Amestecă gălbenuşurile cu piureul de dovleac, apoi adaugă uleiul în fir subţire şi mixează până obţii o compoziţie cremoasă.

Adaugă apoi apă, tot în fir subţire. Amestecă făină cu un praf de sare, scorţişoară, nucşoară, ghimbirul şi praful de copt şi încorporează uşor în crema de dovleac. Pune apoi bezeaua, puţîn câte puţin, şi amestecă cu o spatulă, de jos în sus, până se omogenizează bine.

Tapetează o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt şi toarnă compoziţia. Coace prăjitură la 180 de grade, pentru 30-40 de minute şi fă testul cu scobitoarea. Lasă prăjitură la răcit şi pudreaz-o apoi cu zahăr. Reţeta a fost oferită de bucataras.ro

Poftă bună!