Cum îi protejăm pe copii de microbi?

1 64713 original jpg jpeg

Într-un mediu tot mai poluant, părinţilor le este din ce în ce mai greu să-şi protejeze copiii de microbii din mediul înconjurător. Iată câteva reguli cu care părinţii pot ţine la distaţă microbii:

Spală-te pe mâini

Prima regulă,şi cea mai importantă,este să te speli pe mâini înainte să-l atingi pe cel mic,indiferent de activitatea pe care ai făcut-o înainte. Mai mult decât atât,spală-i mâinile copilului foarte des. Mâinile murdare duc la îmbolnăvirea cu hepatita A,meningită sau diaree.  

Dezinfectează periodic

Microbiise înmulţesc,în special,în locurile cu umiditate. Cele mai expuse produse sunt bureţii de vase, uscătorul de vase şi toate suprafeţele din baie. Cel mai bine ar fi să schimbi bureţii de vase cât mai des şi să dezinfectezi baia o dată la două zile. Foloseşte substanţe de curăţat simple,non-toxice. Praful de copt poate fi folosit pentru curăţarea chiuvetei şi a ţevilor,în timp ce oţetul amestecat cu apă curăţă bine ferestrele şi podelele.

Nu-ţi lăsă copilul să se joace cu telefone mobile,bani,chei,tastatură sau portofel. Acestea conţin numeroşi microbi,cu care copilul poate intra în contact foarte uşor. De asemenea,nu uita să sterilizezi suzeta copilului! Aceasta este cea mai expusă la contaminare.

Citeşte şi:

Ce obiecte uzuale ascund bacterii periculoase

Cum lupţi cu rezistenţa bacteriilor?

Spală fructele şi legumele

Ori de câte ori vrei să mânânci un fruct sau să găteşi o legumă,ţine-le sub un jet puternic de apă,câteva minute. În felul acesta,te asiguri că fructele şi legumele sunt curate.

Şterge praful des

Praful din casă poate fi ţinut la distanţă dacă aspiri cel puţin de două ori pe săptămână şi dacă ştergi podele cu o cârpă umedă. Totodată,ţine încălţămintea la uşă! În felul acesta,cantitatea de praf adusă în casă se reduce semnificativ.