Aşa îţi controlezi orgoliul la serviciu!
Cine nu se umflă-n pene când vine vorba să-şi aprecieze calităţile? Câteodată, stima de sine te poate salva din situaţii ce par fără ieşire. Când se transformă însă în orgoliu, lucrurile o pot lua razna. Cere-ţi iertare când este cazul
Ai greşit ceva ce aveai de rezolvat la locul de muncă,dar nici în ruptul capului nu recunoşti că eşti cu musca pe căciulă? Ei bine,în acest caz,orgoliul capătă nuanţe foarte neplăcute.
Faptul că-ţi recunoşti vina nu te face să pari mai puţin capabilă să-ţi îndeplineşti îndatoririle de serviciu. Dimpotrivă, este omenesc să greşeşti din când în când.
Şi tot atât de normal este să-ţi asumi răspunderea pentru faptele tale. Aşa că respiră de două ori înainte să te ascunzi pe după perdea,cere-ţi scuze şi mergi mai departe.
Prezintă argumente reale
Deşi orgoliul ne ajută să punem în practică tot ce ne trece prin cap,el poate să ne facă mai mult rău decât bine la locul de muncă. P
ărerea prea bună despre tine nu poate înlocui cunoştinţele şi abilităţile necesare ca să dai dovadă că eşti o profesionistă la serviciu.
Prin urmare,atunci când nu eşti sigură de ceea ce gândeşti sau eşti neinformată,nu încerca să-i convingi pe toţi ceilalţi că este aşa cum spui tu doar ca să-ţi hrăneşti orgoliul.
Ascultă părerea celorlalţi
Încăpăţânarea şi părerea prea bună de sine te pot îndepărta de colegii de muncă şi nu dau bine în faţa şefului. Tocmai de aceea,este bine să-ţi ţii sub control orgoliul şi să-ţi spui punctul de vedere atunci când este nevoie.
Chiar dacă ai dreptate şi ceilalţi te contrazic,nu strică să asculţi şi o altă părere. Acţionează cu diplomaţie şi foloseşte-ţi orgoliul în avantajul tău,ca să găseşti soluţii pentru situaţiile tensionate de la muncă.