Când cearta face bine

1 73921 original jpg jpeg

Sunteţi împreună de mult timp, vă înţelegeţi foarte bine, dar chiar şi aşa, se întâmplă uneori să purtaţi discuţii în contradictoriu. De cele mai multe ori, cearta poate fi benefică pentru cuplu, dacă ştiţi cum să o gestionaţi, astfel încât să vă consolideze relaţia, nu să o distrugă.

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Michigan,Statele Unite ale Americii,persoanele care nu se exteriorizează au un nivel crescut de hormon de stres (cortizol) chiar şi a doua zi după evenimentul care le-a înfuriat. Prin urmare,cearta generează mai puţine tulburări fizice decât evitarea conflictului.

Neînţelegerile în cuplu pot să apară din cauza rutinei zilnice (el este dezordonat,ea vorbeşte prea mult la telefon),geloziei sau neîncrederii în partener. Indiferent de motivul care stă la baza disensiunilor,cheia soluţionării acestora stă în mâinile cuplului.

Cearta întăreşte relaţia

Chiar dacă vă cunoaşteţi de ceva vreme şi aveţi o relaţie solidă pot exista momente când nu sunteţi pe aceeaşi lungime de undă. Certurile avute din când în când vă pot face să conştientizaţi cât de frumoase şi speciale sunt momentele petrecute alături unul de celălalt şi că nu trebuie să lăsaţi ca disensiunile să stea în calea fericirii voastre.

Spune ce ai pe suflet!

Dacă te frământă ceva,vorbeşte cu partenerul de viaţă pentru a elimina toate energiile negative. Nu insita pe fapta în sine,ci pe sentimentele pe care ţi le declanşează situaţia respectivă. Exprimă-ţi supărările,astfel încât să nu-l jigneşti pe celălalt şi nici nu aminti de greşelile din trecut.

Cercetătorii de la Universitatea Tennessee din Statele Unite ale Americii spun că,discutând cu partenerul,eviţi acumularea de resentimente,care poate fi mai dăunătoare decât cearta în sine. Aceştia mai susţin că disconfortul pe termen scurt al unei discuţii aprinse,dar sinceră,poate fi benefic pentru sănătatea relaţiei pe termen lung.

Găseşte o rezolvare

Controversele pot fi benefice doar atunci când reuşiţi să vă rezolvaţi problemele. În caz contrar,relaţia poate avea de suferit. Gândurile aprinse dau naştere unor reacţii emoţionale puternice. Inima începe să-ţi bată cu putere,te înroşeşti şi respiraţia se precipită. Prin urmare,respiră adânc şi lent,ca să încetineşti ritmul inimii şi să scazi nivelul de adrenalină. Totodată,vorbeşte pe un ton calm,lasă-ţi partenerul să exprime şi punctul său de vedere,nu-i amesteca şi pe alţii în dispută şi nici nu-i critica familia. După ce v-aţi spus păsurile,stabiliţi ce aţi putea face ca pe viitor să nu mai ajungeţi în situaţii similare.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg