Copilul tău este dependent de Internet?

1 46531 original jpg jpeg

Încă de la vârste fragede, copiii sunt atraşi de lumea virtuală a Internetului. Consecinţele sunt grave, calculatorul riscând să devină cel mai bun prieten al copilului.

Copilul dependent de net riscă să devină un adult nefericit

Un sondaj al CNA,realizat în 2007,arată că 45 la sută din copii îşi petrec timpul liber în faţa calculatorului. Dintre aceştia,50 la sută se joacă,iar 47 la sută discută pe chat-uri. Când copilul rămâne ore în şir în faţa calculatorului,renunţând la prieteni şi la joacă,apar primele semne ale dependenţei de Internet. “Însingurat şi cu iluzia unei false comunicări,copilul încetează să mai participe la viaţa de familie şi caută să evite orice responsabilitate,doar ca să aibă timp pentru calculator. Cum la vârste fragede vulnerabilitatea este foarte mare,el poate fi predispus către formarea acestui tip de adicţie”,spune psihologul Lena Rusti. De altfel,specialiştii au atras atenţia că adolescenţii care navighează pe Internet fără să fie supravegheaţi se dezvoltă emoţional mult mai greu decât cei din generaţia lor care socializează în viaţa reală. Pe termen lung,ei devin nişte adulţi nefericiţi,cu probleme de comunicare.

Internet? Da,dar cu anumite condiţii

Pentru a nu deveni un inadaptat din punct de vedere social,trebuie să-i impui copilului tău câteva reguli de folosire a internetului chiar din momentul în care îi cumperi un calculator.

Verifică cum îl foloseşte!

Dacă foloseşte calculatorul pentru a-şi face temele sau pentru a căuta informaţii pentru şcoală,verifică-l din când în când pentru a fi sigură că nu este distras de jocuri online sau de mesaje primite pe Messenger.

Impune-i o limită de două ore!

Dă-i voie să se joace pe calculator numai după ce îşi termină lecţiile şi doar pentru o perioadă scurtă de timp,de maximum două ore. Aşază-i calculatorul în sufragerie sau într-un loc unde să-l poţi verifica din când în când.

Nu-l lăsa să comunice cu străinii!

Blochează-i mesajele pe care le poate primi de la străini prin programele de conversaţie online cum ar fi Messenger. Spune-i că-i dai voie să folosească acest program doar dacă discută cu prieteni şi persoane cunoscute.

Convinge-l să iasă la joacă!

Cel mai important este să-ţi convingi copilul să renunţe la orele petrecute la calculator în favoarea unei activităţi în aer liber sau a unor întâlniri cu prietenii. Înscrie-l la un sport,trimite-l în tabere tematice,ajută-l să se integreze într-un grup şi să se desprindă de calculator.



Recente

Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg
Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg