Remedii naturale pentru desfundarea nasului. 9 leacuri bătrâneşti

remedii naturale pentru desfundarea nasului jpeg

Nasul înfundat poate fi o adevarată năpastă, împiedicându-te să respiri cum trebuie. Starea de disconfort nu te lasă să te concentrezi la activităţile tale, tragi aer pe gură, ceea ce îţi usucă buzele şi cavitatea bucală, iar în timpul nopţii nici vorbă de un somn odihnitor. Iată câteva remedii naturale pentru desfundarea nasului.

1. Remedii naturale pentru desfundarea nasului - Ceai de gălbenele

Gălbenelele sunt bogate în vitamina A,uleiuri esenţiale şi zaharuri,care stimulează sistemul imunitar. Atunci când eşti răcită,grăbesc vindecarea,având un efect benefic asupra căilor respiratorii. Bea 2-3 căni de ceai de gălbenele. Ceaiul se prepară din 2 linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă clocotită. Foloseşte,câteva zile,şi picături pentrui nas,din 2 linguriţe de ceai amestecate cu o jumătate de linguriţă de zeamă de lămâie.

2. Băi de aburi cu muşeţel

Băile de aburi îţi pot veni în ajutor când nu respiri bine pe nas. Pune la fiert o oală cu apă,iar în momentul în care începe să clocotească adaugi în ea 4-5 pliculeţe de ceai de museţel. Laşi la infuzat 5 minute,apoi te apleci deasupra vasului,cu capul acoperit de prosop,pentru a inhala aburii. Fii atentă să nu te opăreşti de la aburii prea fierbinţi! Eventual,lasă lichidul să se răcească un pic înainte de a face inhalaţii.

3. Remedii naturale pentru desfundarea nasului - Inhalaţii cu eucalipt

O altă metodă care te ajută sunt băile de aburi cu eucalipt,acesta fiind indicat în caz de congestie nazală,deoarece conţine eucaliptol,o substanţă cu proprietăţi antiseptice şi expectorante care descongestionează căile respiratorii. Adaugă 4-5 picături de ulei de eucalipt,pe care îl găseşti în orice magazin naturist,într-un litru de apă fierbinte,alături de o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Poţi să faci o inhalaţie în fiecare seară,câteva minute,timp de o săptămână.

4. Oţet de mere

Datorită mirosului său înţepător,oţetul de mere te poate ajuta rapid să îţi desfunzi nasul. Toarnă pur şi simplu puţin oţet într-un vas cu apă caldă şi inhalează vaporii care se degajă.

5. Remedii naturale pentru desfundarea nasului - Ceapă zdrobită

Zdrobeşte o ceapă necurăţată,de mărime potrivită. Apropie-te de ea câteva minute şi trage puternic pe nas mirosul pe care îl emană. Mai mult,poţi să laşi lângă patul în care dormi,pe o farfurie,o ceapă zdrobită. Proprietăţile ei antiseptice sunt de necontestat.

6. Ulei esenţial de mentă

Uleiul esenţial de mentă ajută la eliberarea căilor nazale de secreţiile abundente. Are proprietăţi decongestionante,antiinfecţioase şi antiinflamatorii,aşa că îţi poate ameliora simptomele răcelii. Pune 5-6 picături de ulei esenţial de mentă într-un bol cu apă clocotită-asta te va ajuta să respiri mai bine. Menta poate să dea o senzaţie de uşoară iritare la nivelul ochilor,aşa că,dacă apare această reacţie,ţine pur şi simplu ochii închişi în timpul inhalării aburilor. Poţi folosi uleiul de mentă ca atare,aplicând 1-2 picături pe părţile laterale ale nasului.

7. Remedii naturale pentru desfundarea nasului - Infuzie de cimbru

Ceaiul de cimbru are efect expectorant şi oferă ajutor în bolile respiratorii. Conţine timol,o substanţă folosită pentru producerea apei de gură ce tratează infecţiile gingiilor şi inflamaţiile tractului respirator. Nu consuma mai mult de două căni de ceai pe zi,pentru a evita problemele gastrice. Infuzia se prepară astfel:foloseşte o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute,bea 3 căni pe zi.

Atenţie!

Ceaiul de cimbru nu este indicat în timpul sarcinii.

8. Remedii naturale pentru desfundarea nasului - Ghimbir,lămâie şi miere

Ceaiul de ghimbir este un bun remediu în răceli,inflamaţii ale gâtului, răguşeală şi congestii nazale. Prepară-l în combinaţie cu lămâie şi cu miere pentru a grăbi procesul de vindecare. Ceaiul se obţine astfel:încălzeşte o cană cu apă şi ia-o de pe foc înainte să dea în clocot. Adaugă o feliuţă de rădăcină de ghimbir şi las-o la infuzat 5 minute. Apoi,stoarce în lichid zeama unei lămâi şi,când lichidul se mai răceşte,îndulceşte cu o linguriţă de miere de cimbru sau de eucalipt. Bea o cană,două pe zi.

9. Truc CPF

Pregăteşte un remediu natural din apă cu sare de mare. Soluţia salină se prepară dintr-o linguriţă de sare de mare (sau sare grunjoasă) la o jumătate de litru de apă fiartă şi răcită. Amestecă bine,până se dizolvă cristalele. Toarnă câteva picături în fiecare nară. Sarea are proprietăţi antibacteriene şi ajută la desfundarea nasului. Poţi face şi gargara cu apă calduţă şi sare,pentru acelaşi efect.

Leacuri pentru afte