Am aflat secretul! Cum faci cea mai bună ciorbă rădăuţeană

1 82770 original jpg jpeg

Ciorba rădăuţeană este extrem de gustoasă şi mult mai uşoară decât de ciorba de burtă. Te vei îndrăgosti imediat de această reţetă.

Ingrediente  

  • Un piept mare de pui cu piele şi os 
  • O ceapă
  • Albitura (ţelină, păstârnac şi rădăcină de pătrunjel)
  • 2-3 morcovi
  • Un gogoşar şi un ardei gras roşu
  • 3 ouă
  • 200-300 ml smântână 20% grăsime
  • Una-două linguri oţet
  • 3-4 căţei de usturoi
  • pătrunjel 

Aceste ingrediente sunt suficiente pentru o 4,5-5 litri de ciorbă.  

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie în două de-a lungul şi se pune la fiert într-o cantitate suficientă de apă. Se daugă sare încă de la început. După ce a tras primul clocot şi aţi cules spuma adăugaţi ceapa întreagă şi rădăcinoasele tăiate în bucăţi mari. Când au fiert, carnea se scoate din oală şi se taie fâşii.  Albitura (ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel, opţional şi ceapa) vor fi puse în blender cu o cantitate suficientă de apă şi vor fi pasate până se vor transforma într-o cremă. Puteţi da rădăcinile şi printr-o sită. Cei care preferă ca ciorba să aibă culoarea portocalie pot pasa şi morcovul. Se pun la fiert şi cubuleţele de gogoşar şi ardei copt. Pot fi folosiţi gogoşari puşi la oţet, gustul fiind chiar mai bun. 

Smântâna se amestecă bine cu gălbenuşul de ou,, se pune supă fierbinte câte puţin şi după ce se subţiază se adaugă în oală. Se adaugă usturoiul pisat ca la mujdei şi se lasă la fiert 2-3 minute. Atenţie, dacă usturoiul va fierbe mai mult îşi va pierde gustul, dacă fierbe prea puţin va oxida. La final se pune oţetul, de preferat de la gogoşari, deoarce îi va da un gust deosebit. Adăugaţi sare şi usturoi după gust.Pătrunjelul tocat se adaugă în farfurie când e servită ciorba rădăuţeană.



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg