Acupunctura, soluţie pentru migrene

1 69257 original jpg jpeg

Acupunctura poate fi soluţia ideală pentru persoanele care suferă de migrene, dureri puternice de cap, care pot dura de la câteva ore până la câteva zile.

Acupunctura,tratament de durată

Acupunctura nu este un tratament cu efect instant,ci este nevoie de mai multe şedinţe pentru a observa o ameliorare a stării de sănătate,potrivit site-ului femalefirst.co.uk,citat de Mediafax.

Potrivit medicului Martin Jones,specialist în acupunctură la Sevenoaks Medical Centre din Londra,este nevoie de o serie de şedinţe „de probă”,adică  un tratament o dată pe săptămână,timp de şase săptămâni la rând. Dacă există o ameliorare,mai multe şedinţe pot fi făcute la diferite intervale de timp. ”De obicei,sunt recomandate zece şedinţe,iar pentru unii pacienţi aceste sesiuni suplimentare pot fi extinse progresiv,pe o durată de câteva luni", explică medicul.

Peste jumătate din persoanele care recurg la acest tratament vor resimţi o reducere cu până la 50% a numărului de zile în care au dureri de cap, după urmarea unui tratament cu acupunctură.

Oamenii pot avea migrene dintr-o varietate de motive, cum ar fi factori hormonali, stres sau un anume aliment sau băutura.

Un consult oftalmologic, o altă soluţie

Un alt factor care poate declanşa migrena este vederea, explică, la rândul său, profesorul Bruce Evans şi director de cercetare la Institute of Optometry din Marea Britanie.

Cei cu o sensibilitate mărită la lumină pot avea o migrenă după vederea de culori cu un contrast puternic sau modele repetitive. Migrenele provocate de probleme cu vederea afectează de cele mai multe ori copiii, adolescenţii şi adulţii tineri, sensibilitatea creierului la lumină scăzând în timp. Vestea bună este că dacă migrenele sunt declanşate de un element vizual, oftalmologii pot ajuta pacienţii să prevină instalarea durerilor de cap. De multe ori, folosirea unor ochelari cu lentile colorate, prescrise de medic, poate preveni apariţia migrenei.

Experţii îi sfătuiesc pe cei care suferă de migrene să ţină un jurnal în care să noteze momentele instalării migrenei şi detalii despre activitatea pe care o execută în momentul în care apare, pentru ca în timp să poată vedea care sunt factorii declanşatori.

Soluţii naturiste

Siropul de sfeclă roşie, infuzia de salvie, salcie, busuioc, muşeţel, ghimbir, decoctul de cicoare sunt câteva dintre leacurile naturale la care poţi apela în caz de migrenă.

Migrena este considerată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii o tulburare majoră de sănătate şi este inclusă în topul celor mai rele 20 de maladii care pot afecta o persoană pe toată durata vieţii.

Mai citeşte şi:

Ce boli poate trata acupunctura

Durere de cap sau migrenă?