Cum te poate ajuta psihologul să treci peste o traumă

1 65581 original jpg jpeg

Din ce în ce mai mulţi oameni par să să confrunte cu depresie sau stări de anxietate. Problemele de la locul de muncă, pierderea unei persoane dragi, problemele din familie sau responsabilităţile tot mai mari sunt doar câteva dintre motivele care ne pun la grea încercare starea psihică.

În astfel de situaţii,de multe ori este nevoie de ajutor specializat,necesar pentru a depăşi perioada. Îţi spunem cum te poate ajuta psihologul/psihiatrul.

România înregistrează cifre alarmante privind incidenţa tulburărilor mintale-1330,58 la suta de mii de locuitori,ceea ce ne clasează pe locul doi ca valoare în Europa. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii între 9% şi 10% dintre români sunt diagnosticati cu depresie.

În realitate însă,numărul tulburărilor psihice este semnificativ mai mare şi se întinde pe o paletă largă,de la sfera tulburărilor uşoare anxios-depresive,atacuri de panică,dependenţă de alcool şi substanţe,la psihoze sau schizofrenie.

Psihologia şi psihiatria sunt două meserii distincte atât ca proces de formare,cât şi ca profil de lucru,însă care se intersectează în multe puncte.

În ceea ce priveşte pregătirea unui psiholog-după trei ani de formare de bază acesta se va specializa,de obicei după o pregătire suplimentară,în psihologie clinică,consiliere psihologică,psihoterapie;psihologia muncii,industrial-organizaţională;psihologie în domeniul educaţiei;psihologie în domeniul siguranţei şi apărarii naţionale.