De ce la unele persoane se declanşează tumorile şi la altele nu

1 68268 original jpg jpeg

Unele persoane sunt mai capabile să reziste la mutaţii şi distrugeri celulare, provocate de toxine externe şi de factori cancerigeni. Aşa că, în ciuda anilor de expunere la toxine externe, chimicale, ţigări şi diete nesănătoase, ei nu fac cancer, în timp ce alte persoane, expuse la aceleaşi toxine, dezvoltă cancer.

Având aceeaşi expunere,la aceleaşi toxine,de-a lungul unei perioade de timp,cineva cu un sistem imunitar sănătos,se poate să nu aibă reacţii adverse,în timp ce o persoană cu un sistem imunitar compromis,poate face cancer. Vedem dovada acestui adevăr mereu,în jurul nostru. O persoană dintr-un birou răceşte foarte tare. Cealaltă persoană,de lângă,nu păţeşte nimic. Cu siguranţă,ambii au fost expuşi la aceleaşi microorganisme. Dar care este diferenţa? Una dintre persoane are sistemul imunitar sănătos,în timp ce cealaltă nu-l are.

Cancerul uman este atribuit,în mod primordial,chimicalelor poluante,modului de alimentare defectuos şi stilului de viaţă nesănătos,nu genetic.

Deci,nu contează care este predispoziţia ta genetică,există o mulţime de paşi pe care îi poţi urma pentru a-ţi minimiza riscul de a face cancer,dacă nu ai deja şi există foarte multe tratamente protocolare de succes,pe care le poţi utiliza,dacă ai cancer.

Pentru a înţelege mai bine bazele ştiinţifice ale teoriei mele privitoare la cancer,să călătorim puţin în timp şi să învăţăm despre „duelul” ştiinţific pe care l-au purtat doi francezi. Amândoi au avut teorii bacteriologice despre boală,dar nu erau ambii de acord privind originile şi caracterul bacteriilor.

Unul dintre ei susţinea „teoria germenilor”:credea că fiecare boală este cauzată de microbi şi bacterii care invadează corpul din exterior. Prin urmare,singura soluţie de a vindeca bolile,este să omorâm invadatorul.

Celălalt a creat ipoteza că boala provine de la microbii din celulele organismului. El a spus că microbii pot trece prin diverse stagii de creştere şi că ei pot suferi mutaţii în diferite forme ale creşterii,în timpul ciclului de viaţă. Cu alte cuvinte,condiţia organismului gazdă,este principala cauză a bolii.

Află de AICI alte cauze care duc la apariţia cancerului!