Epidemie de gripă în România. Medicii atrag atenţia: "Nu ştim să ne ferim"

1 84916 original jpg jpeg

Românii nu ştiu să se ferească de gripă, susţin medicii, după ce autorităţile au anunţat epidemie în România. 

În cadrul unei conferinţe de presă, medicul  Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balş din Capitală, a vorbit despre greşelile pe care le fac românii atunci când vine vorba despre prevenirea gripei. 

Potrivit acestuia, cea mai mare problemă este igiena personală.

"Problema este cu igienă personală. Apă şi săpunul sunt sfinte. Nu dezinfectantul. Apă şi săpunul. Cum strănutam. Nu strănutam în mâna. în acest context este bine să purtăm şi masca de protecţie. Dacă o purtăm sub nas o purtăm degeaba. Nu uitaţi că trebuie să ne spălăm şi în nas. Când ne spălăm pe mâini, şi în nas. Mâna se contaminează dacă atinge secreţiile nazale", a declarat Dr. Adrian Streinu Cercel.

Citeşte şi: Epidemie de gripă. Cum te fereşti, unde poţi face testul antigripal şi cât costă măştile medicale

Trebuie să evităm zonele aglomerate şi să purtăm mască de protecţie, ne îndeamnă medicii. 

"Te duci în autobuz, pui mâna pe bară, ajungi acasă, te speli pe mâini. Dacă îţi sufli nasul, îl sufli în batista − o chestie care la români nu prea se poartă. Mai avem şi scuipatul pe jos. Nu se face. Stăm în casă, evităm aglomeraţiile voluntare. Stand la căldură, virusul nu se mai multiplică cu aceeaşi viteză cu care se multiplică când are condiţiile optime.

, explică medicul 

Citeşte şi: Nu mai folosi oţet sau spirt pentru a scădea febra copiilor! Le pui viaţa în pericol

Medicii atrag atenţia şi asupra

 de care trebuie să uitaţi. 

"Mai rămân chestiile băbeşţi şi chestiile moderne cu diverse suplimente. Sunt apă de ploaie. Zero. Nu ajută nimic. Nici suplimentele, nici vitamina C, nici propolis, nici consumul de portocale.

Bun, dacă bei ceai fierbinte îţi face bine. Dar efectul vine de la căldură. şi, dacă ai făcut febra, ai transpirat... deci, consumul de lichide ajută. Dar ceaiul poate să fie de absolut orice. Inclusiv ceai de hamei", a spus Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. dr. Matei Bals" pentru pressone.ro. 

Sursă: copilul.ro