Fertilizarea in vitro, o şansă pentru cuplurile care-şi doresc un copil

1 56849 original jpg jpeg

În România, aproximativ 15% dintre cupluri nu pot avea copii, iar infertilitatea afectează atât bărbaţii, cât şi femeile, în mod egal, susţine medicul primar în obstretică-ginecologie, din cadrul Columna Medical Center, dr. Diana Cocei.

Pentru majoritatea dintre ei,fertilizarea in vitro (FIV) rămâne singura şansă de a deveni părinţi.

Pentru multe cupluri,tratamentele clasice pentru infertilitate eşuate,inclusiv înseminarea artificială,nu trebuie să reprezinte o dezamăgire deoarece există o nouă şansă:fertilizarea in vitro (FIV). Prin această metodă,ovocitele sunt fecundate în condiţii speciale,cât mai apropiate de cele naturale,cu ajutorul spermei partenerului. Astfel,se obţin embrionii care vor fi introduşi în uterul viitoarei mame,unde,în cazul fericit,aceştia vor continua să se dezvolte,rezultând sarcina.

Potrivit datelor furnizate de către Asociaţia Embriologilor,unul din şase cupluri recurge la această metodă pentru a-şi împlini visul de a avea un copil. Evoluţia unei sarcini apărută după FIV este aceeaşi ca a unei sarcini pe cale naturală.  De obicei,cuplurile care recurg la această metodă sunt cele cu o sterilitate îndelungată sau cu patologii severe feminine sau masculine.

Rata de succes a fertilizării in vitro depinde de vârsta pacienţilor,calitatea spermei şi a ovulelor colectate,precum şi de numărul acestora. Un factor important îl reprezintă şi competenţa echipei medicale.

„Femeile se simt pregătite să aibă un copil după vârsta de 30-35 de ani. După acest prag,apar şi alte riscuri,inclusiv un risc mai mare de oprire în evoluţie a sarcinii şi sunt şanse mai mici ca procedura să aibă rezultate. Rezerva ovariană poate să scadă dramatic la pacientele peste 40 de ani sau chiar să se epuizeze”,susţine medicul Diana Cocei.

Peste 1.000 de copii au fost aduşi pe lume de către Dr. Diana Cocei,unul dintre cei 4 embriologi seniori care există în ţara noastră,  atestaţi de către Societatea Europeană de Reproducere Umană Asistată.

Anual,în România se fac aproximativ 2.500 de proceduri FIV în cele 22 de centre acreditate. Specialiştii cred că stilul de viaţă este un factor care are impact asupra fertilităţii. De aceea,renunţarea la fumat sau la consumul de alcool şi de cafeină,menţinerea greutăţii în limite normale şi reducerea nivelului de stres contribuie la împlinirea visului de a deveni părinţi.

Citeşte şi:

5 cauze care duc la infertilitate

Tratamentul balnear poate rezolva infertilitatea feminină



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg