Remedii naturiste care te scapă de vânătăi

1 85170 original jpg jpeg

Te învineţeşti uşor şi ai mereu pete inestetice, dureroase la palpare, pe picoare şi pe braţe? Iată câteva remedii care te pot ajuta să scapi rapid de ele.

Vânătăile, numite şi echimoze, se formează atunci când sângele se acumulează sub suprafaţa pielii. Apar, de obicei, în urma unei lovituri sau contuzii, însă pot avea şi cauze medicale.

Netrate, vânătăile dispar în aproximativ trei săptămâni, modificându-şi culoarea. Acestea pot trece de la roşu la violet-albastru, apoi la albastru-verzui şi la galben-verzui.

Compresele reci opresc coagularea sângelui

Imediat după lovitură, aplică comprese reci, deoarece opresc coagularea sângelui şi reduc din intensitatea vânătăilor. Pune câteva bucăţi de gheaţă zdrobită într-un prosop, apoi aplică pe zona cu probleme, timp de 30 de minute. Poţi aplica comprese cu gheaţă de mai multe ori pe zi, cu pauze.

Arnica grăbeşte vindecarea

Pentru a grăbi vindecarea vânătăilor, prepară o infuzie de arnică. Toarnă peste o lingură de flori de plantă o cană de apă clocotită. Lasă la infuzat 15-20 de minute, iar când s-a răcit, aplică local sub formă de comprese. De asemenea, arnica poate fi combinată cu ceai de muşeţel, care are proprietăţi antiinflamatoare, antiseptice şi analgezice.

Cartofii reduc inflamaţiile

Cataplasmele cu cartofi reduc inflamaţiile şi combat durerile. Rade 3 cartofi sau feliază-i, apoi pune-i într-o bucată de tifon şi aplică pe vânătaie. Lasă să acţioneze aproximativ 15 minute.

Coada-calului calmează durerile

Compresele cu coada-calului ajută în tratamentul vânătăilor – calmează durerea şi ameliorează umfătura. Pune într-un vas o cană de apă, las-o să dea în clocot, adaugă 10 linguri de frunze uscate şi continuă să ţii pe foc 15 minute. Aşteaptă ca apa să se răcească, strecoară şi apoi introdu un prosop curat în decoct. Stoarce-l şi aplică pe zona afectată. Repetă procesul de 2-3 ori pe zi.

Frunzele de varză elimină umflăturile

Un remediu eficient în tratarea vânătăilor sunt frunzele crude de varză. Acestea nu doar că ajută la calmarea durerilor, ci şi la eliminarea umflăturilor. Zdrobeşte 3-4 frunze, fără nervuri, apoi aplică pe vânătaie şi leagă cu un bandaj, să nu cadă. Lasă să acţioneze peste nopate.

Băi cu amestec de uleiuri

Adaugă în apa din cadă 20 de picături de ulei de arbore de ceai şi amestecă-l împreună cu 2 linguri de ulei de măsline extravirgin. Îmbăiază-te 20 de minute, zilnic, până ce vezi îmbunătăţiri. Cura este indicată pentru afecţiuni cutanate pe mai multe părţi ale corpului.

Sursă imagine: plus-saine-la-vie.com