Beneficiile miraculoase ale busuiocului asupra sănătăţii

1 73874 original jpg jpeg

Busuiocul este o plantă originară din India, cunoscută şi folosită încă din urmă cu trei milenii şi care s-a bucurat de o răspândire rapidă în toată lumea.

La indieni,despre busuioc se spune că este planta lui Krishna şi a lui Vishnu,iar bunii hinduşi nu se duc la culcare fără o rămurică de busuioc pusă pe piept,menită să îi ducă în timpul somnului pe tărâmurile paradisiace. La români şi mai târziu la italieni,busuiocul era considerat iarba dragostei şi a fertilităţii,înflorirea lui fiind celebrată prin serbări şi prin adevărate ritualuri. La greci şi în aproape toate ţările creştin-ortodoxe,busuiocul are aproape aceleaşi semnificatii ca şi în India,fiind considerat plantă sacră. Agheasma se face cu ajutorul busuiocului,şi tot cu un buchet de busuioc se împrăştie apa sfântă,pentru alungarea Necuratului ori pentru sfinţirea locurilor. De asemenea,busuiocul se pune la icoane,pentru a atrage protecţia divină asupra casei şi a ocupanţilor săi. Însa,dincolo de dimensiunea sa spirituală şi magică,busuiocul mai are o calitate foarte importantă – aceea vindecătoare,de care ne ocupăm în continuare.

Răspândire şi recoltare

La noi în ţară busuiocul este exclusiv plantă de cultură. Seminţele se pun în pământ la Dragobete (24 februarie),apoi se ţin în casă,în ghivece puse la fereastră,până la Sfântul Gheorghe (23 aprilie),când se plantează în grădină. Recoltarea sa începe la sfârşitul lui iunie şi continuă până toamna târziu,când cade prima brumă. Se taie doar vârfurile înflorite de busuioc (fără partea lemnoasă),de mai multe ori pe timpul verii,după fiecare tăiere,planta dând şi mai mulţi lujeri,care la rândul lor vor înflori. După culegere,vârfurile de busuioc se usucă într-un strat cu o grosime de maximum un deget (aproximativ 2 cm),până când tulpinile şi frunzele devin uşor casante. Depozitarea se face în pungi de hârtie sau în săculeţi de pânză,în locuri întunecoase,uscate şi răcoroase.

Află de AICI ce afecţiuni tratează busuiocul.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg