Leacuri cu castane sălbatice

1 55167 original jpg jpeg

Leacurile pe bază de castane sunt benefice de secole datorită virtuţilor terapeutice pe care le deţin acestea. De aceea, este indicat să le foloseşti în funcţie de problemele cu care te confrunţi. Iată cum le pregăteşti.

Ameliorează reumatismul

Întrucât reduc durerea şi inflamaţiile,castanele sunt un bun adjuvant în tratamentul antireumatic.

Cum se prepară:Fierbe castanele (cât cuprinzi în cinci pumni) în cinci litri de apă,până când lichidul scade la jumătate. Cu amestecul obţinut poţi să faci băi fierbinţi,o dată la două zile.

Reduc febra

Decoctul din castane nu doar că va scădea temperatura corpului,dar va ajuta şi la revitalizarea organismului,mai ales în perioada de convalescenţă.

Cum  se prepară:La o cană cu apă (250 ml) pune două linguri cu castane uscate şi mărunţite. Fierbe preparatul,la foc mic,timp de 15 minute,după care strecoară-l şi depozitează-l în sticluţe închise ermetic. Se administrează câte 15-20 de picături de decoct pe zi,remediul fiind eficient şi în caz de nevroză sau de dureri menstruale. 

Liniştesc durerile de cap

În caz de ameţeli frecvente,pulberea de castane are efecte vizibile încă de la primele utilizări. Tot ce trebuie să faci este să iei câte o lingură cu pulbere (se ţine sub limbă 3 minute,după care se înghite cu apă),dimineaţa,pe stomacul gol.

Pisează bine castanele uscate într-un mojar,după care macină-le cu ajutorul râşniţei de cafea,până când se obţine un praf cât mai fin.

Previn formarea pietrelor la rinichi

Pentru reducerea simptomelor date de bolile renale,se recomandă piureul de castane comestibile. Acesta stimulează activitatea rinichilor şi previne formarea pietrelor.

Cum se prepară:Spală castanele în coajă,după care pune-le în apa clocotită şi lasă-le să fiarbă,la foc mediu,45 de minute. Apoi,decojeşte-le cât sunt calde,după care pisează-le cu o furculiţă. Piureul se consumă câte o farfurie înainte de fiecare masă,în cure de minimum două săptămâni.