Opreşte căderea părului cu brusture

1 77632 original jpg jpeg

Brusturele, cunoscut şi sub denumirea de captalan, este un adevărat leac pentru sănătate. Are proprietăţi detoxifiante, antioxidante şi antibacteriene, fiind util în prevenirea şi tratarea diabetului, tulburărilor hepatobiliare şi a bolilor reumatice. 

Pe cât este de uşor de procurat, pe atât este de valoros din punct de vedere terapeutic. Planta are tulpina bine dezvoltată, groasă şi ramificată, ce poate atinge 2 m sau mai mult. Frunzele sunt foarte mari, cărnoase, de un verde închis. Rădăcina de brusture este elementul principal utilizat în medicina naturistă.

 Brusturele se poate consuma sub formă de ceai, decoct, tinctură sau poate fi găsit sub formă de suplimente.  

 Combate diabetul 

 Rădăcina de brusture este recomandată celor care suferă de diabet, deoarece are proprietatea de a scădea zahărul din sânge. Acţiunea hipoglicemiantă a plantei se datorează conţinutului foarte ridicat de inulină. De asemenea, reduce producerea de glucoză la nivel hepatic şi stimulează secreţia de insulină din celulele pancreatice. 

 Decoctul din rădăcină de brusture se prepară din 2-3 linguriţe de rădăcină măcinată şi se fierb în 200 ml apă până se pierde o treime din apa adăugată. Se strecoară şi se împarte, de regulă, în 2 porţii. Se bea dimineaţa şi seara. 

Tratează infecţiile urinare şi renale 

 Brusturele conţine poliacentilene, substanţe cu rol antibiotic în organism, care tratează cu succes afecţiuni precum cistita, nefrita, infecţiile urinare. Pentru prepararea ceaiului ai nevoie de 2 linguriţe de rădăcină măcinată la o cană cu apă. Se poate bea atât cald, cât şi rece, câte 2 pahare pe zi.

Descoperă alte beneficii ale plantei pe clicksanatate.ro.