De ce amorţesc mâinile. 7 cauze pentru amorţeală şi furnicături

de ce amorţesc mâinile jpeg

Foarte multă lume se confruntă cu amorţeală la nivelul mâinilor şi simt furnicături pentru scurt timp. Ar trebui să ne îngrijorăm dacă această amorţeală este din ce în ce mai prezentă? Răspunsul este da, deoarece poate indica probleme de sănătate. Iată de ce amorţesc mâinile.

 Amorţeala mâinilor este cel mai comun lucru,pe care oamenii n-o consideră ceva ce ar trebui să-i preocupe. Dar,aceasta încearcă să transmită că ceva nu este în regulă cu organismul. Poate indica o problemă serioasă de sănătate. Deseori,oamenii trec cu vederea acest tip de senzaţie sau amorţeală în mâini,în principal,pentru că vine şi pleacă. Dar,faptul că se întâmplă în mod regulat şi afectează în mod negativ funcţionalitatea mâinilor,atunci nu ar trebui trecute cu vederea. Trebuie făcută o evaluare medicală adecvată pentru a afla de ce amorţesc mâinile.

De ce amorţesc mâinile - Iată care sunt posibilele cauze: 1. Sindromul de tunel carpian

Persoanele care suferă de sindromul de tunel carpian nu se confruntă mereu cu senzaţii de amorţeală şi furnicături. Această afecţiune se dezvoltă atunci când articulaţiile şi nervii sunt solicitaţi zilnic.

2. De ce amorţesc mâinile - Consumul excesiv de alcool

O altă posibilă cauză a amorţelii şi furnicăturilor la nivelul mâinilor ar putea fi consumul excesiv de alcool. Da,atunci când cantitatea de alcool este peste limită,poate cauza o serie de simptome precum amorţeală,senzaţie de furnicături,dar şi tremurat.

3. Leziunile la nivelul nervilor

Leziunile sunt o cauză comună care duc la dezvoltarea de amorţeală la nivelul mâinilor. Chiar dacă este compromis doar un singur nerv,acesta poate avea efecte adverse neplăcute asupra funcţionării întregii mâini.

4. De ce amorţesc mâinile - Oboseala

Oboseala este o altă cauză care poate duce la dezvoltarea de amorţeală în mâini. Foarte multe persoane care se confruntă cu oboseala experimentează senzaţie de furnicături şi amorţeală la nivelul mâinilor şi picioarelor,în acelaşi timp.

5. Diabet

Persoanele care suferă de diabet,în special de diabet tip 2,se pot confrunta cu amorţeală în mâini din când în când. Acest lucru se întâmplă deoarece diabetul afectează nervii periferici,de aceea,apare amorţeala.

6. De ce amorţesc mâinile - Scleroza multiplă (SM)

Scleroza multiplă este boala care afectează funcţionalitatea mai multor organe din corp,în special sistemul nervos. Ca rezultat apare amorţeala şi senzaţia de furnicături în mâini.

7. Deficienţele nutritive

Substanţele nutritive sunt esenţiale pentru funcţionarea eficientă a organismului. Pe de altă parte,deficienţele nutritive  pot duce la dezvoltarea de mai multe simptome,chiar şi amorţeală la nivelul mâinilor şi,câteodată,şi picioarelor.

Credit foto: www.boldsky.com