Stil de viaţă sănătos în vremea pandemiei: 5 trucuri pentru a menţine alimentele proaspete mai mult timp

1 alimente proaspete jpg jpeg

Pandemia de coronavirus a adus schimbări semnificative în viaţa oamenilor: de la modul în care interacţionează cu ceilalţi până la obiceiurile de consum.

Restricţiile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii noului coronavirus ne-au determinat să ne schimbăm stilul de viaţă şi să ne adaptăm situaţiei actuale. Întâlnirile cu prietenii au fost anulate, ieşirile în restaurante şi baruri nu au mai fost posibile, iar shoppingul s-a mutat cu precădere în mediul online.

Cumpărăturile de strictă necesitate, precum cele alimentare sau farmaceutice, pot fi, de asemenea, realizate online. În ultimele două luni, românii au ieşit mai puţin din case pentru a se proteja pe ei şi pe ceilalţi. În aceste condiţii, au îmbrăţişat noi pasiuni: gătitul, grădinăritul, cititul sau vizionarea filmelor şi serialelor pe platforme online.

Alimentele sănătoase sunt recomandate în această perioadă pentru întărirea sistemului imunitar. Poţi avea fructe şi legume proaspete în bucătărie şi fără să mergi în fiecare zi la piaţă. Iată câteva trucuri pentru a păstra alimentele proaspete cât mai mult timp:

1. Pune un măr într-o pungă de cartofi

Cartofii încolţiţi apar dacă îi ţinem prea mult în casă. Cea mai bună metodă de a păstra proprietăţile cartofilor cât mai mult timp este să pui un măr în punga în care îi depozitezi. Merele produc etilenă, un gaz care ajută la păstrarea prospeţimii cartofilor câteva săptămâni.

Chiar dacă merele sunt benefice pentru cartofi, nu acelaşi lucru se poate spune despre „relaţia“ lor cu alte alimente. De aceea, merele trebuie ţinute la distanţă de alte fructe.

Cât despre prospeţimea lor, aceasta durează mai mult dacă sunt ţinute în frigider. Este important de ştiut că merele nu trebuie să se atingă între ele, de aceea este recomandat să le înfăşori în ziare sau hârtie de gătit înainte de a le depozita în frigider.

2. Spală cu oţet fructele de pădure

Fructele de pădure sunt printre cel mai greu de păstrat alimente, însă le poţi prelungi speranţa de viaţă dacă le speli cu oţet. Foloseşte o cană de oţet şi trei căni de apă şi spală bine fructele de pădure în acest amestec. Procedura distruge sporii de mucegai şi bacteriile care înmoaie fructele. Poţi păstra fructele de pădure în frigider, însă este important ca ele să fie bine uscate înainte de depozitare.

3. Pune prosoape de hârtie în sertarul cu salată

Un truc util pentru a păstra salata cât mai mult timp este să adaugi printre frunze prosoape de hârtie. Acestea absorb umiditatea şi împiedică ofilirea frunzelor, astfel salata va rămâne proaspătă mai mult timp. Această soluţie funcţionează în cazul tuturor legumelor, nu doar a salatei.

4. Ţine cutiile cu smântână cu susul în jos

Brânza şi smântâna vor rămâne proaspete mai mult timp dacă le păstrezi în frigider în cutii aşezate cu susul în jos. Acest lucru va crea un vid în interiorul cutiei ce va împiedica dezvoltarea bacteriilor dăunătoare pentru alimente.

5. Tratează ierburile ca pe flori

Dacă obişnuieşti să cumperi ierburi proaspete, ştii deja că nu rezistă foarte mult dacă le ţii într-o pungă în frigider. De aceea, este recomandat să le tratezi ca pe flori. Pune apă într-un pahar, pune ierburile în el şi aşază-l aproape de fereastră.

Achiziţionarea fructelor şi legumelor proaspete, direct de la fermieri, este cel mai bun mod de a ne asigura că ele nu conţin conservanţi, chimicale sau coloranţi. O dietă consistentă care include alimente proaspete ne va ajuta să avem mai multă energie, atât fizic, cât şi emoţional, precum şi un stil de viaţă sănătos. De aceea, este important să continuăm să măncăm sănătos chiar dacă nu mai putem merge zilnic la piaţă pentru a alege cele mai bune fructe şi legume.

Sursă foto: RossHelen/ Shutterstock

                                                                                                     



Recente

Sfanta Mucenita Ecaterina  Sursa foto shutterstock 1649715868 jpg
shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg