Sucul de lămâie, băutura care poate fi folosită atât în rutina de frumuseţe, cât şi în remediile pentru sănătate

1 suc de lamaie jpg jpeg

Dacă până acum ai crezut că lămâile sunt bune doar pentru băuturile răcoritoare şi pentru deserturi, află că aceste citrice pot fi mai utile decât ţi-ai fi putut imagina. Iată de ce ar trebui să ai în casă mai multe lămâi!

La fel ca multe alte fructe proaspete, lămâile conţin o mulţime de substanţe sănătoase. Aceste citrice ieftine şi la îndemâna oricui au în compoziţie: vitamina B6, vitamina A, acid folic, fier, magneziu, calciu, fosfor, cupru, postasiu, acid pantotenic, tiamină şi flavonoizi, substanţe vitale organismului uman. Descoperă din rândurile de mai jos cum te poate ajuta sucul acestor citrice!

Te scapă de imperfecţiuni

Datorită faptului că lămâia este bogată în vitamina C, substanţă care se găseşte în multe cosmetice de îngrijire a pielii, sucul de lămâie conţine proprietăţi antioxidante şi antiîmbătrânire, previne apariţia ridurilor şi asigură elasticitate pielii. Pentru un tratament naturist la domiciliu, amestecă suc proaspăt de lămâie cu ulei de cocos şi aplică pe zonele feţei folosind o dischetă. Lasă să acţioneze 3 minute, iar mai apoi clăteşte-ţi faţa şi aplică o cremă hidratantă. De asemenea, poţi combina sucul de lămâie cu ulei de migdale sau cu ulei de măsline.

De ajutor în arsuri solare

Arsurile solare sunt des întâlnite în perioada verii, în special în rândul persoanelor care nu se protejează de razele UV. Sucul de lămâie reduce roşeaţa, răceşte arsura, acţionează ca dezinfectant şi ajută în procesul de regenerare a pielii. Tot ce trebuie să faci este că amesteci sucul de la 3 lămâi cu 2 căni de apă rece şi să tamponezi cu ajutorul unei dischete zona afectată.

Pentru un ten catifelat

Sucul de lămâie este o băutură excelentă care îi oferă tenului strălucire şi hidratare. Dacă ai probleme cu tenul, tot ce trebuie să faci este să storci două lămâi, iar sucul rezultat să îl amesteci cu 3 linguri de iaurt natural şi cu 1 lingură de miere de Manuka sau miere clasică. Lasă amestecul pe faţă câteva minute, apoi clăteşte repede cu apă călduţă. Repetă procedeul de câte ori este nevoie. Nu aplica sucul de lămâie pe coşuri sau pe zone iritante şi nu-l lăsa să acţioneze mai mult de 5 minute! 

Mai puţin stres

Lămâia conţine mult postasiu, element cheie pentru buna funcţionare a creierului. Dacă vei consuma în mod regulat suc de lămâie, te vei simţi mai energic şi mai fericit. Potasiul are capacitatea de a regla serotonina şi are un rol important în reducerea stresului. Adaugă cu încredere lămâile în alimentele şi în băuturile tale şi te vei simţi mult mai bine!

Curăţă organismul

Sucul de lămâie conţine numeroase substanţe care ajută la detoxifierea organismului. De pildă, pectina, o substanţă prezentă în lămâie, contribuie la sănătatea sistemului digestiv. De aceea este bine ca dimineaţa să bei pe stomacul gol un pahar mic de apă călduţă cu lămâie, pentru că în aşa fel toxinele sunt eliminate, de la prima oră. Totodată, acelaşi amestec băut după masă poate regla activitatea stomacului. Ţine cont că lămâia este acidă, iar dacă ai probleme cu aciditatea, mai bine eviţi această băutură sau o consumi la recomandarea medicului! 

Tratează infecţiile 

Pe lângă faptul că lămâile sunt bogate în minerale esenţiale, care cresc nivelul de energie, sucul de lămâie conţine vitamina C, un antioxidant natural, care îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi care vine la pachet cu proprietăţi antibacteriene. De aceea, în combinaţie cu miere şi cu apa caldă, sucul de lămâie tratează infecţiile şi durerea de gât. Trebuie doar să fierbi puţină apă, în care să adaugi câteva felii de lămâie şi o linguriţă de miere, iar mai apoi să bei băutura, atunci cât încă este caldă.

Sursă foto: Shutterstock