Catster.com oferă mai multe exemple concrete despre beneficiile terapiei cu pisici. Unul dintre cazuri se referă la o felină care i s-a aşezat pe piept stăpânului, în zona inimii, exact când acesta simţea o durere înţepătoare. Ca prin minune, durerea persoanei a dispărut, starea de panică a dispărut, iar cel în cauză s-a liniştit.

Altă situaţie enumerată de publicaţia dedicată iubitorilor de pisici vorbeşte despre o pisică şi o fetiţă cu febră. Felină a stat pe patul copilului aflat într-o stare febrilă avansată şi nu l-a părăsit până când boala nu a cedat. Fetiţa a mărturisit, ulterior, că a simţit cum, din când în când, un val de căldura îi invada trupul. Aceste momente au coincis cu mângâierea blăniţei pisicii. Copilul s-a simţit protejat şi s-a liniştit când a auzit-o torcând. Foarte multe povestiri de acest gen putem auzi de la orice proprietar de pisici, dar nimeni nu poate explica logic acest lucru.

De cele mai multe ori, avem de-a face cu pisici speciale, spun crescătorii, hrănite cu mâncare deosebită. Nici pe departe! Rolul terapeutic îl are orice pisică, aparţinând oricărei rase. Catster.com scrie că este de ajuns să crezi în terapia cu pisici şi poţi obţine beneficii, în special în ceea ce priveşte sănătatea psihică.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Я у этих двоих утренний раб:) #martagermanovna 💛 #alyaskacat

A post shared by 🅂🄰🅂🄷🄰 🄶🄴🅁🄰 (@alexandra_gera) on

Dacă ar fi o explicaţie plauzibilă în ceea ce priveşte tratamentul vindecător al pisicii, poate fi amintit faptul că pisicile au un câmp electromagnetic extrem de puternic. În contactul cu omul bolnav, undele electromagnetice ale pisicii le neutralizează pe cele emise de către organismul afectat.

Induce calmul şi măreşte puterea de luptă cu boala

Sunt medicii care susţin că anumite feline pot contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate a pacienţilor, pornind de la asigurarea unui confort psihic.

„Aceste animale de companie le conferă o stare de bine, de confort pacienţilor, prin simpla lor prezenţa şi prin starea de calm pe care o împărtăşesc”, a spus Danni Sabia, reprezentant al Spitalului Providence St. Peter din Washington, SUA. Acesta a mai adăuga că este aproape incredibil cum o relaţie dintre doi oameni, iniţial necunoscuţi, începe să evolueze doar privind o pisică şi amuzându-se pe seama ei.

Fără să-şi dea seama că aceasta joacă rol de comediant în viaţa lor, pentru doar un moment, reuşesc să uite de ce au venit la spital şi, în final, măcar pentru o clipă, ajung să iubească viaţa, cu micile bucurii pe care le are ea de oferit. Aşadar, terapia cu pisici îţi ridică moralul şi te ajută să ai o viziune optimistă asupra vieţii.

@shutterstock