Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 1 lingură iaurt
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă sare
  • 400 g brânză de vaci
  • verdeaţă
  • unt

Citeşte şi: Paula Chirilă a dezvăluit cum a reuşit să slăbească 15 kilograme în două luni

Ingrediente pentru servire:

  • 200 ml iaurt
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri de verdeaţă mărunţită

Mod de preparare

1. Amestecăm bicarbonatul de sodiu cu iaurtul (pentru stingere), recomandă secretele.com.

2. Turnam amestecul peste făînă şi framantam până obţinem un aluat elastic.

3. Acoperim aluatul cu făînă şi lăsăm la crescut timp de 10 minute.

4. Amestecăm brânză, verdeaţă tocată şi sarea.

5. După ce a crescut, împărţim aluatul în 6 părţi egale. Întindem fiecare bucăţică de aluat într-un cerc cu diametrul de 10 cm. Aşezăm 2 linguri de umplutură în mijloc şi pliem marginile pentru a formă un pacheţel.

Întindem cu grijă pacheţelul într-un cerc cu diametrul de aproximativ 20 cm.

6. Prăjim turtele pe ambele părţi, într-o tigaie cu ulei încins. Când sunt aproape gata, le ungem cu unt pentru a capătă o nuanţă aurie-maronie.

7. Se servesc calde, tăiate în 4. Dacă doriţi, puteţi face pentru servire şi un sos din iaurt, usturoi şi verdeaţă. 

Poftă bună!