De ce mănâncă iarbă câinele

1 80737 original jpg jpeg

Stai la curte sau ai scos câinele la plimbare şi ai observat că mănâncă iarbă? Probabil că te-ai întrebat de ce face asta. Răspunsul este că explicaţiile pentru acest comportament sunt nenumărate. Iată câteva dintre posibilele motive pentru care un câine mănâncă iarbă:

Este o trăsătură evolutivă

„O teorie este că un câine domestic mănâncă iarbă din cauza ADN-ului lui ancestral. Această teorie sugerează că ”animale nedomestice sunt omnivore în mod natural, prin urmare câinii domesticiţi instinctiv mănâncă iarbă”, spune Andrea Rediger de la Universitatea Purdue din cadrul Colegiului de Medicină Veterinară.

Are probleme digestive

La fel ca oamenii (şi cu atât mai mult cu cât opţiunile lor sunt limitate), câinii caută şi ei remedii naturale pentru probleme precum greaţa şi balonarea. Se spune că iarba provoacă o senzaţie de vomă, iar acest lucru îl ajută foarte mult pe animal. Iarba îi alină câinelui supărările digestive.

Suferă de o carenţă nutritivă

Dacă ai grijă de câine şi îi dai mâncare, este posibil ca această teorie să nu se aplice deloc. Însă ea trebuie menţionată. Şi animalele de companie – câinii – pot suferi de carenţe nutritive. ”Dacă nu sunt satisfăcute nevoile nutriţionale ale unui câine, corpul său va dori şi va căuta anumite substanţe nutritive, inclus în iarbă”, spune pentru revista Modern Dog medicul veterinar Michael Goldberg.

Îi place gustul ierbii

Aceasta este cea mai simplă explicaţie. După cum spune şi Cesar Millan pe site-ul său, câinii sunt omnivori, ceea ce înseamnă că au tendinţa de-a mânca iarbă. Doctorul Millan crede că este o posibilitate distinctă. Gândeşte-te la curtea ta ca la un bol imens de salată verde!

Bineînţeles, este întotdeauna recomandat să mergi la medicul veterinar cu câinele dacă obsevi că mănâncă din ce în ce mai des iarbă sau există orice modificare a dietei.