Descifrează limbajul căţelului

1 47304 original jpg jpeg

Chiar dacă nu vorbeşte precum personajele patrupede din filme, câinele tău încearcă să comunice, să-ţi transmită bucuria sau nevoile lui. Ştii să-i descifrezi limbajul?

Te-ar mai putea interesa:

Căţelul învaţă după trei luni să ceară afară

Cum îl dezveţi să cerşească la masă

„Hai la joacă!"

Să spunem că, după ce te adulmecă pentru câteva momente, căţelul tău se lasă cu boticul pe labe şi-şi ţine urechile ciulite, mişcându-şi coada cu vioiciune. Toate sunt semne de chemare la joc.

Chiar dacă la prima vedere este posibil să-ţi pară agresiv, căţelul nu aşteaptă altceva decât să i te alături, să iei una dintre jucăriile lui preferate şi să încingeţi o repriză de joacă. Un căţel care vrea atenţia ta sare şi latră bucuros, se roteşte şi dă din coadă nerăbdător să-i urmezi chemarea.

„Tu eşti şefa"

Când se întinde pe burtă cu urechile lăsate,ai putea crede că are chef să vă jucaţi,dar tot ce vrea de fapt să-ţi transmită este că se recunoaşte drept supus al tău. Dacă ar putea,ţi-ar spune:„Ştiu că tu eşti şefa! Am să te ascult orice mi-ai cere să fac!”.

Dacă îl observi că se manifestă la fel şi în faţa unui alt căţel,ei bine,prin aceste gesturi îi dă de înţeles că nu vrea să intre în conflict. Este modul lui de a evita confruntările.

„Mi-e frică"

Dacă se simte în pericol, căţelul tău tinde să-şi lase coada în jos sau chiar între labele din spate, îşi ţine capul plecat şi urechile pe spate. Un alt semn că se teme este că se lasă uşor la pământ, pentru a-şi proteja pântecele. Aceste atitudini sunt modul lui de a reacţiona.

Pare calm, însă este pregătit să se apere şi chiar să muşte. Pentru a-l linişti, vorbeşte-i, păstrează-ţi braţele pe lângă corp şi ai grijă să nu-l priveşti în ochi. Va simţi că nu vrei să-l înfrunţi, nici să-i faci vreun rău.

„Alintă-mă!"

Urechile lăsate,coada zbătându-se în aer şi blăniţa moale de pe spate sunt cele mai evidente chemări să-ţi alinţi căţelul.

Nu va încerca să te privească în ochi,ceea ce arată că îţi este supus,şi te va adulmeca pe îndelete. Aşa îţi arată prietenia,curiozitatea lui,dar şi că abia aşteaptă să-i dai atenţie şi să-l mângâi.

„Nu-mi plac câinii din jur"

Mişcarea cozii nu este întotdeauna un semn de prietenie. Când întâlneşti un câine străin, aflat în lesă, care încearcă să se apropie de al tău cu urechile ciulite şi coada ridicată, el transmite mai degrabă semnale de ostilitate. Ochii lui au o privire dură şi nu şi-i coboară în faţa căţelului tău?

Ei bine, nu e nevoie să-şi arate colţii, pentru că e clar că, dacă nu ar avea lesă, ar deveni şi mai agresiv, ba chiar ţi-ar muşca prietenul patruped. Îndepărtaţi-vă în linişte şi cât mai repede.

Ştiai că...

...atunci când îşi exprimă fericirea,câinii dau din coadă mai mult în partea dreaptă?



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg