Flori care fac iarna mai frumoasă

1 46873 original jpg jpeg

Plantele care înfloresc iarna întregesc decorul de poveste. După ce ai împodobit bradul, aşază la ferestre ghivece cu cactusul de Crăciun, cu Poinsettia şi cu Hippeastrum. Îţi vor colora casa!

De sărbători,Crăciuniţa te bucură cu florile ei

Cactusul de Crăciun mai este cunoscut şi sub numele de Crăciuniţă. Deşi are un aspect mai sălbatic,este o plantă foarte frumoasă,datorită florilor în nuanţe de roşu,alb,violet,portocaliu sau de galben.

I se mai spune şi „Nu mă deranja”,fiindcă,dacă este mutată de la locul ei,îi cad bobocii. Denumirea i se mai trage şi de la faptul că,pentru a înflori iarna,nu trebuie să-i schimbi locul cu câteva luni înainte. Şi totuşi nu este o plantă pretenţioasă.

Trebuie udată o dată la câteva zile şi nu-i place lumina puternică. Îi apar boboci dacă stă la temperaturi scăzute (10-14°C) timp de 6-8 săptămâni.

Floarea care simbolizează steaua din Bethleem

Steaua Crăciunului este originară din Mexic. Numele ei vine de la faptul că mexicanii o consideră un simbol al stelei din Bethleem. Astfel a început să fie asociată cu Crăciunul.

Floarea este mică şi galbenă,dar în jurul ei se află frunze mari şi roşii,care pot fi confundate cu petalele. I se mai spune şi Poinsettia,după numele celui care a descoperit-o ca plantă ornamentală. Este o plantă căreia îi place căldura (20°C).

Hippeastrum,cadoul perfect de Sărbători

Florile ei sunt asemănătoare cu ale crinilor şi sunt albe,roz sau roşu închis. Datorită formei lor de stea,plantei i se mai spune şi „Steaua Cavalerului”.

Şi ea poate înflori în perioada iernii,dacă este ţinută la căldură şi dacă este udată suficient. Dacă vei cumpăra bulbi care au deja tijă florală,îi poţi vedea înflorind după câteva săptămâni. Este o plantă foarte populară de Crăciun.

Vâscul,simbol al dragostei

Din cele mai vechi timpuri,vâscul a fost asociat cu simbolurile Crăciunului. De la druizi ni se trage obiceiul sărutului sub crenguţele lui atât de decorative,ca semn de pace şi de iubire.

Este o plantă care creşte încet,sub formă de tufe de culoare verde-gălbui,pe ramurile copacilor,chiar şi la o înălţime de 4-5 metri.