Aşa păstrezi hainele noi!

1 47667 original jpg jpeg

Pune în practică trucurile noastre şi vei părea mereu ca „scoasă din cutie”.

Ponturi pentru ţesături de bumbac

Bumbacul este un material confortabil,uşor de curăţat,dar care se şifonează uşor. Pentru a călca mai uşor hainele din bumbac,spală-le la 30-40 grade Celsius şi usucă-le pe umeraşe. Calcă-le cât sunt încă umede. Pantalonii din bumbac nu vor avea cute dacă îi întorci pe dos.

Aşa calci îmbrăcămintea de in

Nu,nu e ceva imposibil să calci uşor hainele din ţesături de fibre naturale,precum inul. Totul este să le speli la temperaturi de 600 C şi să le calci cât sunt umede.

De asemenea,este indicat să laşi la înmuiat hainele de in înainte de a le pune la spălat şi să umpli maşina de spălat doar pe jumătate. O altă modalitate de a le menţine netede mai mult timp este spălatul chimic. Este o metodă bună îndeosebi pentru rochii.

Fibrele sintetice n-au secrete

Cel mai uşor de îngrijit este îmbrăcămintea din fibre sintetice,dar asta nu înseamnă că nu are şi ea mici exigenţe de întreţinere. Se menţine frumoasă dacă o speli la 40 de grade Celsius,fără centrifugare,altfel se va electriza. Ca să scapi de mirosul cu care se îmbibă,adaugă puţin oţet alb în apa de limpezire.

Mătăsuri impecabile

Pentru a te bucura mai mult de mângâierea hainelor de mătase,trebuie să le îngrijeşti cu atenţie.

Spală-le manual,cu apă călduţă,şi asigură-te că le-ai limpezit bine. Este indicat să nu le răsuceşti la stoarcere,iar la călcare,nu încinge prea tare fierul de călcat şi întoarce-le pe dos.

Pulovere pufoase,fără efort

Hainele de lână sau de caşmir îşi modifică uşor forma. De aceea,este indicat să le speli la temperaturi joase sau manual. Pentru a nu intra la apă,evită să le întinzi în apropierea unei surse de căldură. Mai mult,după ce le porţi o dată,lasă-le pe un umeraş timp de o zi,ca să nu formeze cute.