VIDEO Cum să prepari pâinea care nu îngraşă. Principiile Psiho-Dietei

3 anca alungulesei si painea care nu ingrasa side jpg jpeg

Se ştie că visul oricărei femei este să mănânce tot ceea ce pofteşte, fără ca acul cântarului să o ia razna. Dacă până acum ai crezut că mâncând pâine şi ciocolată te vei îngrăşa, află că s-a inventat Psiho-Dieta, regimul alimentar care permite aceste alimente, interzise în alte cure de slăbire.

Terapeutul nutriţionist Anca Alungulesei a descoperit pâinea şi ciocolata care nu îngraşă şi le-a integrat printre preparatele-minune în cadrul Psiho-Dietei, care dă rezultate uimitoare pentru siluetă pe viaţă:

„Atât pâinea, cât şi ciocolata sunt în topul preferinţelor majorităţii oamenilor. În momentul în care afli că, pentru a slăbi, nu mai ai acces la ele, gradul de motivaţie scade considerabil. Şi acest lucru se întâmplă nu pentru că persoana ar avea o problemă cu motivaţia, ambiţia şi autocontrolul, ci pentru că glucoza a pus cu adevărat stăpânire atât pe corpul, cât şi pe creierul lor. Şi atât corpul, cât şi creierul o cer incontinuu‟, îşi motivează Anca Alungulesei „găselniţa‟-minune cu produsele interzise în dietele obişnuite, dar permise în Psiho-Dietă.

1 anca si painea care nu ingrasa 4 jpg jpeg

Cum să îţi pregăteşti singură „pâinea minune‟

Reţetele de preparate delicioase, dar de obicei “interzise”, create de Anca Alungulesei, sunt rapide, eficiente şi la îndemana oricărei persoane: „Ceea ce fac eu în Psiho-Dietă se numeşte că nu iţi pun pofta în cui, ci iţi mut cuiul mai jos. Înlocuim faina şi zaharul cu alte ingrediente care să ne conducă la un produs cu acelaşi aspect şi gust, însă prietenos cu silueta. Sunt extrem de gustoase şi oferă saţietate atât corpului, cât şi creierului persoanei care doreşte să slăbească, dar care nu poate renunţa la dulciuri şi la pâine. Pentru că au o cantitate mică de carbohidraţi, sunt sănătoase, dar satisfac papilele gustative, oferă senzaţia de saţietate, iar cu ajutorul lor nu simţi că eşti la dietă, desi slăbeşti”, susţine specialistul.

Ea a creat şi un tutorial video pentru reţeta sa de pâine care nu îngraşă: 

Ce alimente sunt permise în Psiho-Dietă

Fiecare persoana care începe Psiho-Dieta primeşte din partea terapeutului un plan alimentar orientativ complet şi săţios care conţine: proteină animală - pui, curcan, rată, miel, vită, peşte, fructe de mare, proteină vegetală – ouă, ciuperci, soia nemodificată genetic, grăsimi – ulei de cocos, de in, avocado şi o diversitate de legume şi fructe, dar şi alternative sănătoase şi liniştitoare mental şi fizic la produsele de care sunt nevoiţi să se priveze carbohidraţii:

„Corpul nostru funcţionează ca o

care are potenţialul de a fi alimentată de două surse de combustibil diferite:

şi

. În dieta

carbohidraţii ocupă un procent de 60%, uneori chiar 70%. Cu alte cuvinte, alimentaţia majorităţii oamenilor se bazează pe carbohidraţi simpli şi complecşi, adică amidon şi zahăr. Când alimentaţia conţine un procent atât de mare de glucoză, efectele colaterale nu întârzie să apară: obezitate, imunitate scăzută, diabet, sunt doar câteva exemple.

Planul alimentar din Psiho-Dietă se bazează pe alimente cu conţinut scăzut de glucide, plin de

,

şi

care echilibrează nivelul zahărului din sânge şi fluctuaţiile de energie şi produc un efect antiinflamator asupra organismului, sunt bogate în

şi

cu un echilibru la nivelul proteic pentru prevenirea pierderii musculare. Tot ceea ce mâncam în Psiho-Dietă are că scop restabilirea funcţionării grelinei (hormonul foamei), dar şi a leptinei (hormonul saţietăţii). Aşadar, ceea ce mâncăm în Psiho-Dieta este gustos, săţios şi arde excesul de grăsime corporală”, consideră Anca Alungulesei care este şi primul autor roman al cărţii despre sucuri naturale, “Sănătate la Pahar”. 

Se pune accentul pe emoţii

Preparatele-minune şi planul alimentar din cadrul Psiho-Dietei completează procesul interior complex prin care oamenii ajung să ofere valoare farfuriei de mâncare atât de importantă nu doar în relaţie cu supravieţuirea fizică, ci şi în raport cu supravieţuirea emoţională prin plăcere şi recompense: „În Psiho-Dietă focusul nu este pe farfuria cu mâncare, ci pe mintea şi emoţiile noastre în raport atât cu corpul, cât şi cu mâncarea. Cât timp nu înţelegem cu exactitate care este rolul, valoarea şi însemnătatea mâncării din farfurie, putem avea cea mai sănătoasă farfurie din lume, căci rezultatele nu vor fi cele aşteptate. Cu toţii ne-am născut într-o stare naturala de a recunoste senzaţia de nevoie, dar şi de saţietate a corpului. Trebuie doar să ne reactivam aceste simţuri. Doar aşa mâncarea ne este un aliat pentru corp, suflet şi creier şi nu un duşman, aşa cum este percepută de persoanele care vor să slăbească”, subliniază terapeutul. 

2 anca si painea care nu ingrasa 2 jpg jpeg

Sursă video: Youtube



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg